Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

AB sürecinde geri dönülmez yoldayız

Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Avrupa Birliği sürecinin, Türkiye’yi birinci sınıf demokrasiyi gerçekleştirmek anlamında dönülmez bir yola soktuğunu söyledi. Babacan, “Türkiye’de bizim yaptığımız zinanın suç olmaktan çıkarılması, idamın kaldırılması, kadına eşitlik gibi reformlar laiklikten geri adım atmaya, onu zayıflatmaya değil, daha da güçlendirmeye yöneliktir” diye konuştu.


Eskiden 159'du, şimdi 301

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in verdiği bilgiye göre, daha önce 159. madde olarak kanunda yer alan ve 2005'te yürürlüğe giren yeni TCK'da 301. madde

Erdoğan: Kriz henüz bize gelmedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD’de yaşanan ekonomik krizle ilgili olarak, ‘’Türkiye’de henüz bu krizin tesiri olmuş diyemem. Fakat beklentiler nokt


  AKP: Öyle birşey yok

AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, kamuda dinsel simge sayılan kıyafetlerin giyilemeyeceği ile ilgili anayasaya madde ekleneceği şeklindeki haberleri yalanladı.


  Yargıda SMS ile 7 milyon YTL’lik tasarruf

Adalet Bakanlığının, vatandaş ve avukatların, cep telefonlarına gönderilecek mesajlarla dâvâ sürecini takip edebilmesine imkân tanıyan “UYAP SMS Bilgi Sistemi”nin Türkiye genelinde uygulanması halinde posta ve telgraf giderinde yıllık 7 milyon YTL tasarruf bekleniyor.


  Günay: 301 zarar verdi

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 301. maddesiyle ilgili şimdiye kadarki uygulamaların, Türkiye’nin düşünce özgürlüğüne ve dünyadaki düşünce özgürlüğü ve demokrasi görünümüne olumsuz etki yaptını belirtti.


  Boğaziçi Köprüsü’nde izinsiz gösteri

Boğaziçi Köprüsü’nde izinsiz gösteri yapmak isteyen gruba polisin müdahalesi sonucu 5’i kadın 33 kişi gözaltına alındı.


  Dışişleri’nin yeni sözcüsü Özügergin

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Levent Bilman’ın Yeni Delhi Büyükelçisi olarak atanmasının ardından, yeni sözcünün Burak Özügergin olacağı öğrenildi.


  Roj TV dâvâsında 53 başkana para cezası

Terör örgütü PKK yanlısı yayın yapan Roj TV ile ilgili Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen’e mektup gönderdikleri gerekçesiyle haklarında dâvâ açılan 54’ü DTP’li 56 belediye başkanı ile ilgili mahkeme kararı açıklandı.


  Obezite seçmeli ders olmalı

Halk arasında şişmanlık diye bilinen obezite, yetişkinlerin yanı sıra çocuklarda da gittikçe yaygınlaşıyor. Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ersin Akarsu, hastalığın yaygınlaşmasının önlenmesi için obezitenin seçmeli ders olmasını istedi.


  ÖSS'den adaylara: Yük altında mısınız?

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, bu yıl ÖSS’ye katılacak adayların profilini çıkarmak ve okullardaki eğitim-öğretim durumunu ortaya koymak amacıyla anket düzenledi.


  20 yıllık planı şimdiden hazır

Bir yıl önce kurulan Uşak Üniversitesinin, 20 yıllık yol haritasını oluşturan stratejik planının Devlet Planlama Teşkilâtı (DPT) tarafından onaylandığı bildirildi.


  “Allah’ın ipine sarılın”

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet Vakfı, Kutlu Doğum Haftası kapsamında Kur’ân’ı Kerim’den âyetlerin yer aldığı afişler hazırladı.


  Çiftçi, yağmur duâsına çıkmaya hazırlanıyor

Gaziantep’te, kuraklık dolayısıyla buğday tarlalarında yarıklar oluşmaya başladı. Son aylarda yağmura hasret kalan çiftçi, yağmur duâsına çıkmaya hazırlanıyor. Araban ve Barak Ovası’nda ekili binlerce dönüm tarlada yağmursuzluk sebebiyle çatlak oluştu.


  Kazada ölen öğrenciler için fidan dikilecek

Ege Üniversitesi (EÜ) Toplum Gönüllüleri Öğrenci Topluluğu, geçen yıl okul gezisi sırasındaki kazada ölen Zafer İlköğretim Okulu öğrencileri adına 10 bin fidanlık orman kurmak için kampanya başlattı.


  Misland Elazığ’ın geleceği

Elazığ'ın Disneyland'ı olarak bilinen Misland projesi henüz üçte biri bitmesine rağmen herkesin ilgisini ve beğenisini toplayan Türkiye'nin en kapsamlı projesi olarak öne çıkıyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri