Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Pirinçte “boykot” çağrısı

Dünyada pirinç fiyatlarındaki artışa paralel, Türkiye’de de fiyatların yüzde 130’lara varan oranlarda artması tepkilere yol açarken, ATO ve ATB başkanları fiyatlar düşene kadar pirinç alınmaması çağrısında bulundu.


TMO önünde ucuz pirinç kuyruğu

Türkiye'de son 6 ayda pirinç fiyatlarının yüzde 130 oranında artış göstermesi vatandaşları yeniden kuyruğa soktu. Piyasada kilosu 2.5- 3 YTL’den satıl

Buğday hasat öncesi ilk kez satılıyor

Tüccar, buğdayın dünya genelinde değerlenmesi üzerine hasadına bir ay kalan Çukurova buğdayını ilk kez tarlada almaya başladı.


  İşsizlik 11 ayın zirvesinde

Türkiye'nin en önemli sorunlarının başında gelen işsizlikte ilerleme sağlanamıyor. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Ocak ayında işsizlik oranı yüzde 11.3 olarak gerçekleşti. Geçen yılın aynı ayında bu oran yüzde 11 düzeyindeydi.


  Ailelerin borç yükü ağırlaştı

Vatandaşların bankalar, katılım bankaları ve finansman şirketlerinden kullandıkları tüketici kredileri ile kredi kartı harcamalarından oluşan toplam borç yükü bu yıl ilk çeyrekte kaydettiği 7 milyar YTL’ye yakın artışla Mart sonu itibariyle 103 milyar 764 milyon YTL’ye ulaştı.


  Petrol yeni bir rekor kırdı

ABD ham petrolünün Mayıs ayı varil teslim fiyatı tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkarak, 112,48 doları gördü. ABD ham petrolünün varil fiyatı daha sonra 111,94 dolardan işlem görmeye başladı.


  Köprü ve otoyollardan 42 milyon YTL geldi

Özelleştirmeleri gündemde olan Boğaz köprüleri ile paralı otoyollar gelir getirmeye devam ediyor. Karayolları Genel Müdürlüğünün son verilerine göre, Mart ayında Boğaz köprüleri ile paralı otoyollardan elde edilen gelir 42 milyon 312 bin 10 YTL oldu.


  IMF: Türkiye ile mutabakata varıldı

Uluslararası Para Fonu Türkiye’nin Stand-By düzenlemesinin yedinci ve son gözden geçirmesinin tamamlanmasına yönelik politikalar paketi konusunda Türk makamlarıyla mutabakata varıldığını bildirdi.


  Tezgâhları artık çiftlik balıkları süsleyecek

Av sezonunun sona ermesiyle balıkçılar, tezgâhlarında çiftlikte yetiştirilen balıklarla tüketicilerin taleplerini karşılamaya çalışıyorlar.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri