Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Bülent Uygun Sivas'ı şampiyon yapar mı?

TÜRK TEKNİK ADAMLAR ŞAMPİYONLUK ÖZLEMİ ÇEKİYOR. SON 6 SEZONDA YABANCI TEKNİK ADAMLARIN ŞAMPİYONLUK SEVİNCİ YAŞADIĞI SÜPER LİGDE BU SEZON SİVASSPOR'UN MUTLU SONA ULAŞMASI HALİNDE BÜLENT UYGUN, 6 SEZON ARADAN SONRA ŞAMPİYONLUK YAŞAYAN TÜRK ANTRENÖR OLARAK KAYITLARA GEÇECEK.

Türkiye'de son 23 sezonda Anadolu'dan bir takımın şampiyonluğa ulaşamadığı, son 6 sezonda ise hep yabancı teknik adamların şampiyonluk sevinci yaşadığı birinci futbol liginde, bu sezon Sivasspor'un şampiyon olması halinde Bülent Uygun, 6 sezon aradan sonra şampiyonluk yaşayan Türk teknik adam olarak kayıtlara geçecek. Türkiye'de geride kalan 49 sezonda şampiyonlukların 17'sinde Fenerbahçe'nin, 16'sında Galatasaray'ın, 10'unda Beşiktaş'ın ve 6'sında Trabzonspor'un isminin yazılı olduğu birinci futbol liginde, bu sezonun son 4 haftasına Trabzonspor dışındaki diğer 3 büyük takım (Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş) ile Sivasspor şampiyonluk yarışında iddialı olarak girdi. Son 4 haftaya 67 puanlı lider Fenerbahçe ve aynı puana sahip averajla ikinci sırada bulunan Galatasaray'ın 3 puan gerisinde üçüncü sırada yer alan Bülent Uygun'un ekibinin, kalan 4 haftada göstereceği performansa göre, hem şampiyonluğa ulaşma, hem ikinci olup Şampiyonlar Ligi'ne katılma, hem de üçüncü olup UEFA Kupası'na katılma şansı bulunuyor.

SİVASSPOR NE YAPACAK?

Trabzonspor'un 1983-1984 sezonundaki 6. şampiyonluğunun ardından geçen 23 sezonda Anadolu'dan bir takımın şampiyonluğuna hasret kalan futbolseverler, şampiyonluk iddiası bulunan Sivasspor'un son 4 haftada göstereceği performansı merak ediyor. Trabzonspor'un son şampiyonluğunun ardından geçen 23 sezonun 10'unda Galatasaray'ın, 7'sinde Fenerbahçe'nin, 6'sında ise Beşiktaş'ın şampiyonluğunu gören Anadolu insanı, bu sezon Sivasspor'a şampiyonluk konusunda gönülden destek veriyor.

BAŞARIRSA TARİHE GEÇECEK

Uygun yönetimindeki Sivasspor, bu sezon şampiyonluğa ulaştığı takdirde, hem Trabzonspor'dan sonra şampiyonluğa ulaşan ikinci Anadolu kulübü olarak tarihe geçecek, hem de 6 sezon aradan sonra bir Türk teknik adam yönetiminde şampiyonluğa ulaşan takım olarak kayıtlara geçecek. Uygun, takımı Sivasspor'u, Brezilyalı Zico yönetimindeki Fenerbahçe ve Feldkamp ile sezona başlayıp son haftalarda teknik direktörsüz olarak yoluna devam eden Galatarasay ve Ertuğrul Sağlam yönetimindeki Beşiktaş karşısında şampiyonluğa ulaştırırsa, önemli bir başarıya imza atacak.

19.04.2008


 

Ağrılarım yüzünden sakatlığım geçmedi

Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldız futbolcusu Roberto Carlos, sakatlığının uzamasının nedeninin yanlış tedavi veya ilaç kullanımından değil, ağrılarının devam etmesi olduğunu ifade etti.

Tedavisi için Brezilya'da bulunan Roberto Carlos'un durumuyla ilgili yaptığı açıklamalar, Fenerbahçe Kulübü'nün internet sitesinde yayınlandı. Medyada, Türkiye'de kendisine yanlış tedavi uygulandığı, bu nedenle de sakatlığının geçmediği yönünde yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade eden Brezilyalı oyuncu, ''Sakatlığım yanlış tedavi veya yanlış ilaç alımından değil, ağrılarımın devam etmesi nedeniyle uzadı'' dedi.

KEMİK ZARIM ZEDELENDİ

Kulüp tercümanlarından Fatih Sönmez aracılığıyla internet sitesine açıklamalar yaptığı bildirilen Roberto Carlos, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Sevilla ile İstanbul'da yaptıkları maçta aldığı darbeyle geçirdiği sakatlıkta, kemik zarı zedelendiği için iyileşme süresinin uzadığını kaydetti. İstanbul'daki tedavi sürecinde gerek Acıbadem Hastanesi, gerekse kulübün sağlık ekibinden hiçbir şikayeti olmadığını anlatan Roberto Carlos, şöyle devam etti:

KAYSERİ MAÇINDA ZORLANDIM

''En son Kayserispor maçına kendi isteğimle çıkarak, kendimi denemek ve devam edip edemeyeceğime bakmak istedim. Ancak maçta ağrılar tekrarlayıp artınca oyundan çıkmak zorunda kaldım. Daha sonra sakatlığımın ve ağrılarımın tam olarak geçmesi için, daha uzun bir süreye ihtiyaç olduğu anlaşıldı. Bunun üzerine yöneticilerimiz ve teknik heyetin de izniyle, tedavimin ülkem Brezilya'da, eski kulübüm Palmeiras'taki doktor ve sağlık ekibinin yardımlarıyla devam etmesine karar verdik.

SAĞLIKLI DÖNECEĞİM

Tedavimin uzun süreceğinin anlaşılması ve sezon sonunun da yaklaşması nedeniyle böyle bir karar aldık. Bundan, Brezilya'da daha iyi bakıldığım ve tedavi gördüğüm gibi bir anlam çıkarılmasın. Sakatlığım, yanlış tedavi veya yanlış ilaç alımından değil, antrenman ve maçlarda ağrılarımın devam etmesi nedeniyle uzadı. Burada, kendi ülkemde daha rahat ve moralli bir şekilde tedavi oluyorum. Tedavimi en kısa sürede tamamlayıp sağlığıma kavuşmak istiyorum. İstanbul ve Fenerbahçe'ye sağlıklı bir şekilde döneceğim.''

19.04.2008


 

Necati: Hedefim Millî Takım

İstanbul Büyükşehir Belediyespor golcüsü Necati Ateş, A Milli Takımla birlikte 2008 Avrupa Şampiyonasında forma giymek istediğini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un son haftalardaki başarılı golcü futbolcusu Necati Ateş, eski takımı Galatasaray ile oynayacakları maçta sahada elinden gelenin en iyisini yapacağını söyledi. İstanbul'da CNR Fuar Merkezi'nde düzenlenen Ayakkabı Fuarı'nda Trust Shoes Mağazası'nı ziyaret eden golcü futbolcu, burada basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Ligin son haftalarına yaklaşıldığı şu günlerde bu maçla ilgili spekülasyonların yapıldığı ortamda fazla açıklama yapmaktan kaçınan Necati Ateş, basın mensuplarının ısrarlı soruları üzerine kısa bir açıklama yaptı.

ELİMDEN GELENİ YAPARIM

Kiralık olarak geldiği İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da hedeflerinin ligi 6. olarak bitirmek olduğunu vurgulayan Necati, "Bu maç için fazla söylenecek birşey yok. Ben çıkıp görevimi en iyi şekilde yapmak istiyorum. Böyle maçlar öncesinde her türlü konuşmalar yapılabilir. Gerek maçtan önce gerek maçtan sonra birçok açıklamalar olacaktır. Bizler profesyonel futbolcularız şu anda İstanbul Büyükşehir Belediyespor forması ile görev yapıyorum. Sahada elimden gelenin en iyisini yapacağım. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Böylesine kritik maçlardan sonra evime huzurlu gittikten sonra benden mutlusu olmayacaktır." diye konuştu. Golcü futbolcu, sözlerini şöyle sürdürdü:

G.SARAY'A DÖNECEĞİM

"Eğer gol atıp dönmeyeceksem herkes farklı düşüncelere sahip olabilir. Ben işimi yapacağım. Mücadelemin en iyisini yapacağım." Necati Ateş, sezon sonuna kadar İstanbul Büyükşehir Belediyespor forması altında başırılı bir oyun sergiledikten sonra gelecek sezon eski takımı Galatasaray'a tekrar döneceğini kaydetti. Golcü futbolcu, hedefinin sezon sonuna kadar iyi bir performans gösterip A Milli Takımla birlikte 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda forma giymek istediğini de sözlerine ekledi.

19.04.2008


 

G.Saray'da savunma alarm veriyor

Süper Lig'de sezonun tamamlanmasına 4 hafta kala şampiyonluğun iddialı ekiplerinden Galatasaray'da sakatlıklar, özellikle savunma bölgesinde sorun meydana getirdi.

Sarı-kırmızılı ekipte, savunmanın önemli isimleri Rigobert Song ve Servet Çetin'in ardından, son olarak genç oyuncu Emre Güngör'ün de dünkü antrenmanda sakatlanması, hafta sonu yapılacak İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşılaşması öncesi teknik heyeti sıkıntıya düşürdü. Kamerunlu oyuncu Song'un bu maçta da oynayamayacağı açıklanırken, Servet'in ise bugün yapılacak antrenmana çıkarılacağı ve son durumunun bu çalışmanın ardından netlik kazanacağı kaydedildi. Tüm sezon boyunca üst üste yaşanan sakatlıklar nedeniyle önemli sorunlar yaşayan Galatasaray'da Song, Servet, Emre, Volkan ve Okan'ın sakatlıkları sürerken, Serkan, Linderoth ve Uğur ise geçirdikleri ameliyatların ardından sezonu kapatmışlardı.

19.04.2008


 

Fenerbahçe-Denizlispor

Süper Lig'de zirvedeki yerini korumak isteyen Fenerbahçe'nin, bugün sahasında konuk edeceği Denizlispor karşısında tek hedefi galibiyet.

Ligde geçen hafta deplasmanda son saniyelerde kalesinde gördüğü golle berabere kalarak puan kaybeden lider Fenerbahçe, Denizlispor karşısında alacağı 3 puanla, 32. haftada ezeli rakibi Galatasaray ile yapacağı derbi maç öncesi moral bulmak istiyor. Sarı-lacivertli ekipte sarı kart cezalısı Vederson, yarınki mücadelede forma giyemeyecek. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı hakem Mustafa Kamil Abitoğlu yönetecek.

19.04.2008


 

Sivasspor-Ankaraspor

Sivasspor ile Ankaraspor, ligde bugün 6. kez karşı karşıya gelecek.

Ligde zirve mücadelesi veren Sivasspor ile alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Ankaraspor, yarın Sivas 4 Eylül Stadyumu'nda saat 15.00'de karşılaşacak. Ligin zirvesini ve alt sıralarını yakından ilgilendiren maçı, Hüseyin Göçek yönetecek. Göçek'in yardımcılıklarını Alpaslan Dedeş ve Uygur Bebek'in yapacağı maçta, Muhammet Başkan dördüncü hakem olarak görev alacak.

19.04.2008


 

Trabzonspor-Gençlerbirliği

Trabzonspor ile Gençlerbirliği, bugünHüseyin Avni Aker Stadı'nda yapacakları karşılaşmayla birlikte ligde 48. kez karşı karşıya gelecekler.

Avni Aker Stadında saat 15.00'de başlayacak maçı Süleyman Abay yönetecek. Bugüne dek 2 takım arasında yapılan 47 lig maçında, bordo-mavililerin galibiyetlerde 27-9 üstünlüğü bulunuyor. 11 maçta da taraftarlar sahadan beraberlikle ayrıldılar. Trabzonspor geçen hafta G.Saray'a 1-0 yenilmişti.

GÜNÜN DİĞER MAÇLARI

15.00 Ankaragücü-Konyaspor: Cüneyt Çakır

15.00 Bursaspor-Kasımpaşa: Özgüç Türkalp

15.00 Gaziantepspor-Vestel Manisa: Halis Özkahya

19.04.2008


 

Hidayet Türkoğlu NBA'de en değerli oyuncu seçildi

ABD Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) 2007-2008 ''normal sezonu'' tamamlanırken, nisan ayının ''en değerli oyuncuları'' (MVP) da açıklandı. Ligde 8. sezonunu geçiren ve Orlando Magic'de forma giyen milli sporcu Hidayet Türkoğlu, ligde nisan ayının Doğu Konferansı'ndaki MVP'si olarak belirlendi.

Hidayet Türkoğlu, bu ay içinde takımının 8 maçında da forma giydi ve bu maçlarda Orlando Magic, 5 galibiyet ve 3 yenilgi aldı. Takımının bu 5 galibiyeti almasında, en skorer oyuncu olarak büyük pay sahibi olan Türkoğlu, 8 maçta yüzde 50.4 şut isabetiyle oynarken, 19.8 sayı ve 6.4 asist ortalamaları yakaladı. Türkoğlu, daha önce 13. ve 14. haftalarda üstüste 2 kez ''haftanın oyuncusu'' seçilmişti. Milli oyuncu, NBA Ligi tarihinde ''ayın oyuncusu'' unvanına erişen ilk Türk basketbolcu olarak kayıtlara geçti.

19.04.2008


 

Türk hakemi yine yok

Haziran ayında İsviçre ve Avusturya'da yapılacak 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda görev yapacak hakemler arasında Türkiye'den hiçbir hakemimiz listeye giremedi. Buna karşılık dünya sıralamasında Türkiye'nin çok gerisinde kalan İsviçre, İsveç ve Slovakya bu şampiyonada birer hakemle temsil edilecekler. Türk hakemlerin bu listeye girebilmeleri için Şampiyonlar Liginde mutlaka görev almaları gerekiyor. Ancak bu birkaç yıl için mümkün görünmüyor. En büyük umudumuz olan Selçuk Dereli Avrupa sıralamasında daha 3. kategoride bulunuyor. Birinci kategoriye gelebilmesi için uluslararası maçlarda en az 3 yıl başarıyla düdük çalması gerekiyor.

Merkez Hakem Komitesi bundan 3 yıl önce yeni yapılandırma projesi adı altında genç hakemlerimize Süper Lig'de düdük çaldırarak, büyük bir riski göze almıştı. Geçen bu süre içinde bazı isimler hayal kırıklığı meydana getirdi. Buna karşılık Fırat Aydınus, Bülent Yıldırım, Cüneyt Çakır ve Halis Özkahya gibi isimler tahminlerin üzerinde çok güzel maçlar yönettiler. Özellikle Fırat Aydınus ve Cüneyt Çakır yabancı dil bilme avantajı ile UEFA'nın da dikkatini çekti ve bu sezon Avrupa'da birçok maçta görev alarak ilerisi için umut verdiler.

MHK Başkanı Oğuz Sarvan, FIFA kokartı taşıyıp, havalara giren tecrübeli hakemlere de taviz vermiyor. İşte onlardan biri olan Bülent Yıldırım ve Selçuk Yıldırım birkaç haftadır Bank Asya 1. Ligde maç yönetmek zorunda kaldı. Yine Süper Lig'de en son 19 Ocak 2008 tarihinde oynanan ve maç sonunda olaylar çıkan İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Sivasspor karşılaşmasında görev yapan FIFA kokartlı hakemlerden Vedat Yüksel, 3 aydır Süper Lig maçlarına atanmıyor.

Futbolda Avrupa'nın büyük organizasyonlarında boy göstermeyen Türk hakemliğine sevindirici bir haber basketboldan geldi. Türkiye'nin en başarılı basketbol hakemleri arasında gösterilen Recep Ankaralı, ULEB Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nde görev alacak. Basketbolda kulüpler bazında Avrupa'nın en önemli organizasyonu olan ULEB Avrupa Ligi bu yıl 2-4 Mayıs tarihlerinde İspanya'nın başkenti Madrid'de gerçekleştirilecek. Recep Ankaralı, geçen sene de dörtlü finallerde görev alarak, istikrarlı başarısını sürdürmüştü.

EROL DOYURAN

19.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri