Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

AP: Türk yargısı endişe veriyor

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisinde AKP hakkında Anayasa Mahkemesinde açılan dâvâya ilişkin imzaya açılan bildiri resmen yayınlandı. Bildiri metninde, kapatılma dâvâsından ve Anayasa Mahkemesinin açılan dâvâyı incelemeye alma kararından “endişe duyulduğu” bildirildi.


Devleti halka karşı koruyan maddeler

Türklüğü, cumhuriyeti, devletin kurum ve organları ile Türkiye Cumhuriyeti Hükûmetini, devletin yargı organlarını, askeri veya emniyet teşkilâtını ale

Kutlu Doğum'da dinler buluşması

Hatay’ın merkezi Antakya’da üç semavî dinin temsilcileri Peygamberimizin doğumunun 1437. yıldönümünde buluştu. Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Antakya


  Şimşek: Bize düşen daha fazla reform yapmak

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, “Ekonomide kırılganlık oluşturan ka-patma dâvâsı karşısında bize düşen daha fazla reform yapmak’’ dedi.


  Toptan: Davete icabet bekliyoruz

TBMM Başkanı Köksal Toptan, 23 Nisan resepsiyonu ile ilgili olarak “Herkesin davetimize icabet etmesini gönülden istiyoruz” dedi.


  Gül’den Baykal’a: “Kendi bileceği iş”

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 23 Nisan Çarşamba günü Cumhurbaşkanlığı’nda vereceği öğle yemeğine, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın katılmayacağı yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine, “Herkesin kendi bileceği iştir” dedi.


  Rektörlük yarışı başladı

Rektörlük için seçim yapılacak üniversitelerde aday adaylarının yarışı başladı. Başkentte, seçim yapılacak üniversiteler arasında yer alan Ankara Üniversitesi, ODTÜ ve Gazi Üniversitesinde rektörlüğe talip olanlar, gerek görüşmeler yoluyla gerekse öğretim üyelerine attıkları e-postalarla ile “gayriresmî” olarak adaylıklarını duyurup “tanıtım” yapıyorlar.


  Kıbrıs’ta çalışma grupları Pazartesi işbaşı yapıyor

Kıbrıs konusunda kapsamlı müzakereler için zemin oluşturulması amacıyla kurulan çalışma grubu ve teknik komitelerin başkanları dün ara bölgede düzenlenecek törene katıldı.


  Anayasa Mahkemesi ‘mektupla’ oyu esastan görüşecek

Anayasa Mahkemesi, CHP’nin 5749 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un yurt dışında yaşayan seçmenlerin ‘’mektup’’ ile oy kullanmasını düzenleyen hükmün iptali talebini esastan görüşecek.


  Tuzla Tersaneleri Komisyonu Mayısta çalışmalara başlıyor

Tuzla tersaneleri ve uyuşturucu konusunda oluşturulan TBMM Araştırma Komisyonlarının Mayıs ayının ilk haftasında çalışmaya başlayacağı öğrenildi.


  Kimsesiz çocuklara 23 Nisan sürprizi

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumuna bağlı yurt ve yuvalarda kalan 12-15 yaş arasındaki 50 çocuk, 23 Nisan’da, Suriye Cumhurbaşkanı’nın eşi Esma Esad’ın davetlisi olarak Şam’a gidecek.


  Hızlı Tren Hattı ‘temiz’ çıktı

Ankara -Eskişehir Hızlı Tren Hattı ‘’temiz’’ çıktı. TCDD Genel Müdürlüğünün, Almanya’dan temin ettiği ray ölçüm aracının yaptığı testlerde, küçük eksiklikler dışında hattın altyapısının hazır olduğu belirlendi.


  UNESCO Heyeti İstanbul’da incelemelerde bulunacak

İstanbul'un kültürel varlıklarının Dünya Miras Alanları Listesi’nden tehlikeli alana düşürülmesi ile ilgili verilen süre dolmak üzereyken, UNESCO heyeti yapılan çalışmaları yerinde incelemek üzere Mayıs ayında İstanbul’da incelemelerde bulunacak.


  Yörüklerin zorlu yolculuğu başladı

Yörüklerin Anadolu’daki son temsilcilerinden olan ve kışı Mersin’in Aydıncık ilçesinde geçiren Sarıkeçililer, Karaman ve Konya yaylalarına çıkmak için yolculuklarına başladı.


  Dalgıçlar, Karadeniz’de batık Rus gemisini arıyor

Trabzon'un Arsin ilçesinde yapılan marina içinde kalan bölümde, 1917’lerde batan bir Rus savaş gemisinin olduğunun bildirilmesi üzerine arama çalışması başlatıldı.


  Beyin cerrahından hava kirliliği protestosu

İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Servisinde görevli Opr. Dr. İsmail Akkol, giderek artan hava kirliliğini ve trafik sorununu protesto etmek için işe gidip gelirken 10 yıldır bisiklet kullanıyor.


  Kemik erimesine karşı, günde bir kâse yoğurt

Yoğurt, yapısı ve taşıdığı besin değerleri dolayısıyla kemik erimesi hastalığını önlüyor. Uzmanlar, gelişme çağındaki çocuklarda kemiklerin sağlıklı olması ve ilerleyen yaşlarda da kemik erimesi hastalığına yakalanılmaması için günde bir kâse yoğurt tüketilmesini tavsiye ediyor.


  Çöp kamyonları mis gibi kokacak

Konak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne ait çöp kamyonları, tepeden tırnağa yıkandıktan sonra güzel kokular sıkılıyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri