Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İsrail barışı dinamitliyor

İsrail İskân Bakanlığı, Batı Şeria’daki Ariel ve Elkana yerleşimlerinde 100 konutun daha inşa edileceğini açıkladı. İsrail, geçtiğimiz yıl ABD’de yapılan Annapolis konferansında alınan kararlara aykırı adımlara devam ediyor. İsrail hükümeti, Haaretz gazetesine verdiği ilanla Batı Şeria’daki Ariel ve Elkana yerleşimlerinde 100 konutluk bir alanın kiralanacağını duyurdu. İlanda, başvuruların 11 Haziran’da sonuçlandırılacağı belirtildi.


İhsanoğlu: Bu bir savaş suçudur

İslâm Konferansı Teşkilatı , İsrail’in önceki gün Gazze Şeridi’nde düzenlediği saldırıları şiddetle kınadı. İKT Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu a

Carter Gazze ablukasını eleştirdi

Eski ABD Başkanı Jimmy Carter, Gazze'ye uygulanan ablukanın suç olduğunu, ABD'nin Hamas'ı bozguna uğratma girişiminin ters teptiğini söyledi.


  “Avrupa bir gün Asya’ya muhtaç olacak”

Orta Asya Ekonomik Birliği’nin kurulması teklifinin fikir babası Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev, Avrupa’nın bir gün Orta Asya’ya muhtaç olacağını söyledi.


  Hamas, Gilad Şalit’i koz olarak tutuyor

Gazze Şeridi’ni kontrol eden Hamas örgütü, Filistinli tutuklular salıverilmediği takdirde 2 yıl önce kaçırılan İsrail askeri Gilad Şalit’in de gün ışığını göremeyeceğini bildirdi.


  Vladimir Putin, evlilik iddialarını yalanladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, basında Rus olimpiyat cimnastikçisi Alina Kabayeva ile evleneceğine dair çıkan haberleri yalanladı.


  BM, Kıbrıs’taki gelişmelerden memnun

BM Güvenlik Konseyi, Kıbrıs’ta Rum ve Türk liderlerin 21 Martta vardıkları anlaşmadan büyük memnuniyet duyduğunu açıklayarak iki lideri gösterdikleri siyasi liderlikten dolayı takdir ettiğini belirtti.


  Bush’un kulağı Zimbabve’de

ABD Başkanı George W. Bush, Zimbabve’de yapılan devlet başkanlığı ve parlamento seçimlerinin sonuçlarının açıklanmasını istedi.


  Hollanda Genelkurmay Başkanı’nın oğlu Afganistan’da öldü

Hollanda'da önceki gün Genelkurmay Başkanlığı görevini üstlenen Korgeneral Peter van Uhm, Afganistan’da görev yapan 23 yaşındaki teğmen oğlunu bu sabah saldırıda kaybetti.


  Filistin Batı Şeria’da 20 karakol açacak

Filistin Yönetimi, Batı şeria’da 20 polis karakolu açıyor. Batı Şeria’da, Filistin’in kontrolündeki topraklarda açılacak karakollarla ilgili İsrail’in de onay verdiği belirtildi.


  Makedonya’nın isim krizine çözüm aranıyor

Yunanistan ile Makedonya arasında 17 yıldır süren isim krizini aşmak için çaba gösteren BM özel temsilcisi Matthew Nimetz, soruna hızlı çözüm bulunması çağrısında bulundu.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri