Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Sosyal güvenlik kanunu tamam

TBMM Genel Kurulunda, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasasında değişiklik öngören tasarı, kabul edilerek, kanunlaştı. Kanun, prim ödeme sayısını 7200 güne çıkarırken, emeklilik yaşını da kademeli olarak, 2048’e kadar 65’e yükseltiyor.


Sendikalar takipte

İşçi ve memur temsilcileri, kanunlaşan sosyal güvenlik düzenlemelerine karşı itirazlarını çeşitli platformlarda sürdürmeye devam edecek. Türk-İş, gerç

Çeltik üreticisi borç batağında

Trakya Çeltik Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Gürsel Şimşek, çeltik üretiminin yüzde 50’sinin karşılandığı Edirne’de üreticilerin borç batağı


  Benzine yine zam

Akaryakıt ürünlerinden 95 oktan kurşunsuz benzinin litre fiyatı 8-9 YKr arttı. Yeni ayarlamayla Ankara ve İzmir’de BP, Petrol Ofisi ve Shell’de 95 oktan kurşunsuz benzinin litre fiyatı, 3,35 YTL’den 3,44 YTL’ye, OPET’de ise 3,35 YTL’den 3,43 YTL’ye yükseldi.


  Yağışla gelen bereketle tüketicinin yüzü gülecek

Türkiye Sebzeciler Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Başkanı Mehmet Çakman, kış ve bahar döneminin yağışlı geçmesinin, sebze ve meyve rekoltesini artıracağını söyledi.


  Pirince alternatif ürün bulgur ve makarna

Küresel ısınma sebebiyle dünyada pirinç üretiminde yaşanan daralmanın ardından Türkiye’de de pirinç fiyatları yükselirken, pirince alternatif olarak bulgur ve makarna tüketiminin arttırılabileceği ifade edildi.


  Kahn: Gıda kıtlığı yüzünden hükümetler yıkılabilir

Uluslararası Para Fonu Başkanı Dominique Strauss-Kahn, dünyada yükselen gıda fiyatlarının, hükümetlerin yıkılması ve hatta savaşların patlak vermesi gibi korkunç sonuçları olabileceği uyarısında bulundu.


  Otokar: 2008 yılı en iyi yılımız olacak

Ticari araç ve savunma sanayisi alanında üretim yapan Koç Topluluğu şirketlerinden 45. yılını kutlayan Otokar, yüzde 27 büyüyerek 38 milyon YTL kâr elde etti.


  Türkiye Finans Kredi Kartı’na Nakit Avans Ayrıcalığı

Sektöründe bir ilke imza atan Türkiye Finans, kredi kartı harcama miktarının yüzde 10’u tutarında nakit avans kulllanma imkânı sağlıyor.


  Sütçüler eyleme gidiyor

Sütün üreticiden alım fiyatlarının düşmesi sebebiyle süt üreticileri protesto mitingi düzenleyecek.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri