Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Şener: Beklenti gelirse cevaplandırırım

Eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı, TOBB-ETÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdüllatif Şener, “Bir yeni siyaset anlayışına zemin verecek, onu güçlü kılacak bir beklenti halkta meydana gelirse, o beklentiyi cevaplandırırım” dedi.

Kabinedeki görevinin sona ermesinin ardından ilk kez memleketi Sivas’a gelen Abdüllatif Şener, davul zurna eşliğinde çekilen halayla karşılandı. Şener, siyaseti sürdürüp sürdürmeyeceği yönündeki bir soru üzerine de şunları kaydetti: “Siyaset bitmiş olsaydı, herhalde siz bu kadar ilgi göstermezdiniz. İkincisi zaten şu anda bir siyasî kimliğim var. Siyasî kimliği üzerimden çıkarmış değilim. Üçüncüsü zaman zaman ifade ediyorum. Kendime hiçbir zaman sınır çizmedim. Şu anda da bir sınır çizmiyorum. Önümüzdeki gelişmeler, toplumsal talep ortaya çıkarırsa onun gereklerini ben yerine getiririm. Ama siyaset sadece siyasî aktörlerin isteğiyle olmaz. Siyaseti var kılan şey halkın talebidir, halkın istekleridir. Halkın talebi, vatandaşlarımızın istekleri ve beklentileri, ortaya hangi talebi çıkarırsa orada beni görürsünüz.” Şener, şu andaki isteğin ne yönde olduğunun sorulması üzerine, şöyle konuştu:

“Halkın frekanslarından benim ölçtüğüm şu; vatandaşta siyasetle ilgili yeni beklentiler var. Siyaset tarzıyla, siyaset biçimiyle ilgili, siyasetin yapısıyla ilgili yeni beklentiler ve talepler var. Bu yeni beklenti ve talepler, benim ismimle birlikte de yaygınlık kazanıyor. Yani halkta var olan bu yeni arayışta kitlelerin en fazla telâffuz ettiği, andığı isim, kimlik olarak ön plana çıktığımı düşünüyorum. Ancak bu gelişmeler, şu andaki Türkiye genelindeki dalganın düzeyi benim beklememi gerektiriyor. Bunun daha olgunlaşması gerekir. Bu talebin daha güçlenmesi gerekir. Ben bunu izliyorum, takip ediyorum. Bir yeni siyaset anlayışına zemin verecek, onu güçlü kılacak bir beklenti halkta meydana gelirse o beklentiyi cevaplandırırım.”

/ SİVAS

20.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Memura 657 zırhı, iktidara kolay dâvâ

  Savcıların dâvâ açması Adalet Bakanlığı iznine bağlandı

  Ara rejimden seçimle çıkarız

  Reformlara tekrar dönülsün

  Şener: Beklenti gelirse cevaplandırırım

  AKP irtibat bürosuna molotof kokteyli atıldı

  Trafik güvenliğine büyük bütçe

  DTCF’de polisi yaralayan 3 öğrenciye 5.6 yıl hapis istendi

  Diyarbakır’da trafik kazası bir aileyi yok etti: 6 ölü

  Yüksekova’da 1 terörist yakalandı

  İzmirliler Zübeyir Gündüzalp’i andı

  Bölgenin en büyük çocuk hastanesi açılıyor

  Sınırda 38 kaçak yakalandı

  Alerjisi olanlar dikkat, polen mevsimi geldi

  Ağız kanserinin de sebebi alkol ve sigara

  THY, Anadolujet’le ekonomik uçacak

  İspanyol kredisi, Karadeniz’i evsel atıktan kurtaracak

  Öldürülen balıkçının kardeşleri Türkiye’de

  El emeği eğitim desteği


 Son Dakika Haberleri