Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Ara rejimden seçimle çıkarız

Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, Türkiye’nin AKP hakkındaki iddianamenin Anayasa Mahkemesine verildiği tarih olan 14 Mart’ta “yeni bir ara rejime merhaba dediğini” ifade ederek, “ara rejim krizi için Türkiye acilen erken seçime gitmeli, millî iradeyle halkın nefes alması sağlanmalıdır” dedi.

Antalya Gazeteciler Cemiyeti’ni (AGC) ziyaret eden Soylu, esnafın, işçinin, köylünün ekonomik sıkıntıda olduğunu belirterek, Türkiye’yi gerçek gündemine taşımak için ‘’Türkiye İçin Beyaz Yürüyüş’’ başlattıklarını söyledi. Soylu, AKP’nin, iktidara geldiğinden bu yana ‘’yalancı bahar’’ yaşattığını ileri sürerek, ‘’Türkiye’yi uyandırmak istedik. Beyaz Yürüyüşün temel sebebi 4.9 katrilyonluk bütçe açığıdır’’ diye konuştu. Türkiye’nin AKP hakkındaki iddianamenin Anayasa Mahkemesi’ne verildiği tarih olan 14 Mart’ta ‘’yeni bir ara rejime merhaba dediğini’’ söyleyen Soylu, ‘’Eğer Türkiye’de Cumhurbaşkanı Anayasa’da gösterildiği şartların dışındaki bir durumla yargılanıyorsa, normal bir süreçten geçilmemektedir’’ dedi.

‘’Parti açık kapatma yetkisinin millette olduğunu’’ söyleyen Soylu, ‘’14 Mart’ta başlayan ara rejim krizi için Türkiye acilen erken seçime gitmeli, millî iradeyle halkın nefes alması sağlanmalıdır’’ görüşünü dile getirdi. Siyasette Türkiye’nin değerleri üzerinden kavga edildiğini, ‘’kimilerinin kendilerini laikliğin, kimilerinin ise dinin koruyucusu olarak ilân ettiğini’’ savunan Soylu, ‘’Türkiye, şu kendisini koruyanlardan bir kurtulabilse, rahatlayacak’’ dedi.

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisinde (AKPM), AKP hakkında Anayasa Mahkemesinde açılan dâvâya ilişkin yayımlanan bildiriye gösterilen tepkileri anlayamadığını ifade eden Soylu, ‘’’Türkiye’de bir ara rejim var bundan kurtulmak için bir an önce seçime gidilmelidir’ diye söyleyen benim. Ben muhalefet partisi lideriyim. Hep başkalarını suçlamanın ne anlamı var. Eğer AB’ye girmek istiyorsak buradaki insanların bizimle ilgili demokrasi algılarını garipsememeliyiz’’ şeklinde konuştu.

Türkiye’nin yüzünü Batı’ya dönmek zorunda olduğunu vurgulayan Soylu, sözlerine şunları ekledi: ‘’Türk siyaseti karnından ayrı, ağzından ayrı konuşuyor. Bizim AB’ye ihtiyacımız var. Ben AB hayranı değilim, ama halkımın AB standartlarında yaşamasını istiyorum. Türkiye’de demokrasi tiyatrosu oynanıyor. 82 Anayasası bir deli gömleğidir. Hâlâ bu deli gömleğini Türkiye’nin sırtından çıkarmaya cesaret edecek siyasî parti çıkmadı.’’

301. MADDEYE İDEOLOJİK YAKLAŞIYORLAR

DP lideri Soylu, Antalya’nın Serik ilçesindeki parti teşkilâtını ziyaretinde Türkiye’de demokrasinin can çekiştiğini söyledi. Türkiye’nin sürekli ilerlemek iradesine sahip olduğunu, ancak borç yüküne mahkûm edildiğini kaydeden Soylu, ‘’Türkiye’yi yelelerinden tutup, ilerlememesi için gayret gösteren hem iç, hem de dış odaklar var. Türkiye, kendini düşünen, milletle bağı olmayan yöneticiler tarafından eli ayağı bağlanmış, önüne set konmuş bir tay konumuna düşmüştür’’ diye konuştu. AKP hakkında açılan kapatma dâvâsına da değinen Süleyman Soylu, ‘’Bu süreç ne olur, bilmiyorum. Benim mücadelem, bu sürecin demokrasi tarafından, Türkiye’nin lehine yürümesidir. Demokrat Parti’nin mücadelesinin temelinde de bu kararlılık var’’ dedi. Süleyman Soylu, 301. maddeyle ilgili TBMM’de yer alan partilerin konuya ideolojik yaklaştıklarını, Hükümetin de inisiyatif almaktan çekindiğini belirtti.

/ ANTALYA

20.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Memura 657 zırhı, iktidara kolay dâvâ

  Savcıların dâvâ açması Adalet Bakanlığı iznine bağlandı

  Ara rejimden seçimle çıkarız

  Reformlara tekrar dönülsün

  Şener: Beklenti gelirse cevaplandırırım

  AKP irtibat bürosuna molotof kokteyli atıldı

  Trafik güvenliğine büyük bütçe

  DTCF’de polisi yaralayan 3 öğrenciye 5.6 yıl hapis istendi

  Diyarbakır’da trafik kazası bir aileyi yok etti: 6 ölü

  Yüksekova’da 1 terörist yakalandı

  İzmirliler Zübeyir Gündüzalp’i andı

  Bölgenin en büyük çocuk hastanesi açılıyor

  Sınırda 38 kaçak yakalandı

  Alerjisi olanlar dikkat, polen mevsimi geldi

  Ağız kanserinin de sebebi alkol ve sigara

  THY, Anadolujet’le ekonomik uçacak

  İspanyol kredisi, Karadeniz’i evsel atıktan kurtaracak

  Öldürülen balıkçının kardeşleri Türkiye’de

  El emeği eğitim desteği


 Son Dakika Haberleri