Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Babacan: Her adımı sahipleniyoruz

Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, AB’ye üyelik sürecinde attıkları her adımı sahiplendiklerini, bu sürecin her iki taraf için de bir kazankazan süreci olduğunu söyledi.

Devlet Konukevinde düzenlenen Türkiye-Avusturya Komşuluk Çalıştayının açılışında konuşan Babacan, Türkiye’nin AB katılım sürecine değinerek, Türkiye’nin son dönemde oldukça önemli siyasi reformlar gerçekleştirdiğini ve AB müktesebatına uyum alanında önemli adımlar attığını belirtti. Bu sürecin Türkiye’ye pek çok alanda normlar ve standartlar sağladığının altını çizen Babacan, “AB sürecinde attığımız her adımı sahipleniyoruz” dedi ve bu sürecin hem Türkiye, hem de AB için bir kazan-kazan süreci olduğunu ifade etti. Avusturya’ya, Türkiye’nin AB sürecine verdiği destekten ve yapıcı tavrından dolayı teşekkür eden Babacan, Türkiye ve Avusturya’nın görkemli tarihi miraslara sahip iki ülke olduğunu belirterek, her iki ülkenin de zorluklar, ama aynı zamanda fırsatlarla dolu bir siyasi coğrafyada çok yönlü ve dengeli bir dış politika izlediklerini kaydetti. Babacan, daha sonra Avusturya Dışişleri Bakanı Ursula Plassnik ile Dışişleri Bakanlığında bir araya geldi. Görüşmelerin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında Babacan, iki ülke arasındaki üst düzey siyasi temasların ikili ilişkilerin pekiştirilmesinde önemli rol oynadığını belirterek, Plassnik ile ikili ilişkileri irdeleme fırsatı bulduklarını kaydetti. Babacan, ziyaretin, Avusturya Cumhurbaşkanının gelecek ay Türkiye’ye yapacağı ziyaretin hazırlıklarını görüşme fırsatı verdiğini söyledi.

Babacan, terörizmle mücadelede uluslararası işbirliğinin önemine değindiklerini ifade ederek, “Avusturya’dan bu konuda daha fazla destek beklediğimizi dikkatine getirdim” diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Babacan, Plassnik’e Türkiye’nin AB üyelik hedefinin ve bugüne kadar yapılan reformların kararlılıkla devam edeceğini vurguladığını ifade ederek, “AB katılım sürecimizde Avusturya’nın desteğinin devamını beklediğimizi vurguladım” dedi.

Plassnik de yaptığı konuşmada, Ankara’da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Babacan ile zengin bir mönü içinde görüşmelerde bulunduklarını söyledi. Görüşmelerde AB’ye uyum, medeniyetler ittifakı, dinler ve kültürler arası diyalog gibi konuları ele aldıklarını söyleyen Plassnik, Türkiye’nin AB sürecinde yürüttüğü reform çalışmalarının etkileyici ve olumlu bir gelişme izlediğini ifade etti. Plassnik, hem Avusturya hem de AB olarak yapılanları desteklemeye ve teşvik etmeye devam ettiklerini kaydetti. Plassnik, AB sürecine ilişkin Avusturya’nın pozisyonunun değişmediğini de Babacan’a ilettiğini söyledi. Plassnik, terörle mücadelede konusunda da birlikte hareket edilmesinin önemine değinerek, “Sağlam bir ortak olarak terörle mücadele konusunda kararlıyız” dedi.

/ ANKARA

22.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Filistinli çocuğun Mescid-i Aksa duâsı

  Siyasetle ilgimiz yok, adaletin peşindeyiz

  Rehn: Reformlar inandırıcı şekilde sürdürülmeli

  Babacan: Her adımı sahipleniyoruz

  CHP de kapatılma riskiyle karşı karşıya

  Tansu Çiller, DP lideri Soylu’yu ziyaret etti

  Gökdemir’e TBMM'de tören

  Kapatılacak belediyelere özel statü geliyor

  İstenmeyen mesajlara düzenleme

  Ankara barajları ölü hacmin üzerine çıktı

  Sigara bırakma seferberliği başlıyor

  Sözleşmeli sağlık çalışanları eylem yapmaya hazırlanıyor

  İstanbul’da ekmeğin yüzde 10'nu çöpe gidiyor

  Çin, Doğu Türkistanlı kadınları serbest bıraksın

  Isparta’daki uçak kazasında 6 aile istihkak dâvâsı açtı

  Diyarbakır’da 84 kaçak yakalandı

  Gümrüklerde kaçağa geçit yok

  TÜ-MER’den gıda fırsatçıları için ihbar hattı

  Dört kişiden biri dişçiye hiç gitmemiş

  İstanbul'da Lâlede talep patlaması

  Yüksekokul mezunu aşçılar işbaşında

  İnsanlığa haklarını Peygamberimiz getirdi

  Dünya çocukları barış için ağaç dikti

  Bitkisel ilâç hekimden habersiz kullanılmamalı


 Son Dakika Haberleri