Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

FB - GS maçını bırak, organizasyonlara bak!

SON YILLARDA DÜZENLEDİĞİ ÇOK SAYIDA ORGANİZASYONLA DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKEN TÜRKİYE, 2009 - 2012 YILLARI ARASINDA DA BİRÇOK BÜYÜK ORGANİZASYONA EVSAHİPLİĞİ YAPACAK.

Düzenledİğİ çok sayıda organizasyonla son dönemde dikkatleri üzerine çeken Türkiye, önümüzdeki yıllarda da hız kesmiyor. Ülkelerin tanıtımı için ayrılan bütçelerle kıyaslandığında daha büyük bir etkiye sahip olduğu tartışmasız kabul edilen spor organizasyonları için atağa kalkan Türkiye, 2009-2012 yılları arasında da birçok büyük organizasyona evsahipliği yapmaya hazırlanıyor. Universiade, Şampiyonlar Ligi finali, Formula 1 ve Moto GP gibi büyük organizasyonları başarıyla üstlenen Türkiye, önümüzdeki birkaç yıl içinde yapacağı büyük organizasyonlarla hem ülke tanıtımına büyük katkı sağlayacak hem de futbol, basketbol, atletizm, tenis, yüzme, halter ve judonun da aralarında bulunduğu çok sayıda branşta dünyaca ünlü sporcu ve kulüpleri ağırlayacak.

Gelecek yıl UEFA Kupası finalinde, Avrupa’nın iki büyük kulübünü Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda konuk edecek İstanbul, bunun yanı sıra Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası ve Dünya Okullararası Basketbol Şampiyonası’na da evsahipliği yapacak. 2009’da ayrıca Avrupa Erkekler Voleybol Şampiyonası Finalleri ile Dünya Okullararası Futbol Şampiyonası da Türkiye’de yapılacak diğer organizasyonlar. 2010 yılı 4 önemli branşta dünyanın gözünün Türkiye’ye çevrilmesine sebep olacak. İzmir, Antalya, Ankara ve İstanbul’da Dünya Basketbol Şampiyonası’nı düzenleyecek Türkiye, Dünya Judo Şampiyonası ve Dünya Halter Şampiyonası ile Avrupa Dart Şampiyonası’nda önemli bir sınav verecek.

Universiade deneyimi bulunan Türkiye, 2011 yılında bu kez Erzurum’da Üniversitelerarası Kış Oyunları’na evsahipliği yapacak. WTA Sezon Sonu Tenis Şampiyonası’nın yanı sıra Avrupa Olimpik Gençlik Festivali de 2011’deki önemli organizasyonlar arasında yer alıyor. 2012 yılında ise İstanbul’u iki olimpik dalda büyük şampiyonalar bekliyor. Dünya Salon Atletizm Şampiyonası’nda dünyaca ünlü atletlerin mücadelesine sahne olacak İstanbul’da, Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası’nda da iddialı yüzücüler madalya için kulaç atacak.

23.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  FB - GS maçını bırak, organizasyonlara bak!

  Mart’ın “11 Altın Adam”ı belli oldu

  Trabzon’u gören gelmiyor

  1. Lig, Süper Lig’i aratmıyor

  Antalya artık bu sene şampiyonluğa daha yakın

  Kocaeli, teknik direktörlük için İpekoğlu ile anlaştı

  Okur ’un takımı mağlûp

  Olimpiyat meşalesi Cakarta’ya ulaştı

  Sivas, hegemonyayı yıktı

  Çaykur Rizespor’un son 3 maçta hedefi 9 puan


 Son Dakika Haberleri