Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Yılın derbisini Fırat Aydınus yönetecek

SÜPER Lig'de 27 Nisan Pazar günü İstanbul Ali Sami Yen Stadı'nda yapılacak ve şampiyonluk düğümünü çözecek olması bakımından büyük önem taşıyan Galatasaray-Fenerbahçe derbi maçını yönetmekle görevlendirilen Fırat Aydınus, kariyerinde 11. kez bir derbi maçında görev yapacak.

İlk kez 2003-2004 sezonunda Turkcell Süper Lig hakemi olan İstanbul bölgesi FIFA kokartlı hakemlerinden 33 yaşındaki mühendis Fırat Aydınus, bugüne dek 5 kez Fenerbahçe-Beşiktaş, 3 kez de Galatasaray-Beşiktaş mücadelelerinde düdük çaldı.

İLK DERBİSİNDE F.BAHÇE GALİP GELDİ

Aydınus, hakemlik kariyerinde ilk Fenerbahçe-Galatasaray derbisini bu sezon ligde ilk devredeki mücadelede yönetti ve bu maç Fenerbahçe'nın FB Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 2-0'lık galibiyetiyle sonuçlandı. Genç hakem, daha sonra Türkiye Kupası çeyrek final ilk raundunda iki takım arasında yine aynı statta yapılan maçta görev aldı ve bu karşılaşma da golsüz eşitlikle sonuçlandı.

BU SEZON ÜÇÜNCÜ DERBİYE ÇIKIYOR

Böylece bu sezon ve kariyerinde 3. kez üstüste Galatasaray-Fenerbahçe derbi maçı yönetme görevi verilen Aydınus, yalnızca geçen yıl, 3'ü Fenerbahçe-Beşiktaş mücadelesi olmak üzere 4 derbi maçında düdük çalmıştı. Aydınus'un görev yaptığı 9 karşılaşmada Galatasaray, 5 galibiyet, 3 yenilgi ve 1 beraberlik alırken, bu maçlarda sarı-kırmızılı takım rakip kalelere 9 gol kaydetti, kalesinde ise 7 gol gördü. Fenerbahçe ise Aydınus ile çıktığı 10 maçın 7'sini kazanıp 2'sini yitirdi, 1'inde ise berabere kaldı. Bu maçlarda Fenerbahçe 14 gol kaydederken, 6 gol yedi.

DERBİDE ÜNVAN YARIŞI

27 Nisan Pazar günü yapılacak Galatasaray-Fenerbahçe derbisi aynı zamanda ezeli rakiplerin unvan yarışına sahne olacak. Ali Sami Yen Stadı'ndaki dev maçta sezonun en az gol yiyen ve en çok gol atan takımları kozlarını paylaşacak. Diğer yandan, 3'er kezle, sezonun en az yenilen takımları olan Fenerbahçe ile Galatasaray'dan derbide kaybedeni, bu unvanını ezeli rakibine kaptıracak.

F. BAHÇE'NİN BAŞARISI

Fenerbahçe, 31 haftası geride kalan ligde 69 gol atarak, sezonun en golcü takımı konumunda bulunuyor. Maç başına ortalama 2.22 golle oynayan sarı-lacivertliler, oynadıkları 31 lig maçının 28'inde rakiplerine en az 1 gol atmayı başarırken, sadece 3 maçta gol yollarında suskun kaldı. ''Sarı Kanaryalar'' buna karşın sadece 7 maçı gol yemeden tamamlayabilirken, gol atmadaki başarısını aynı oranda savunmasına yansıtamadı.

25.04.2008


 

Volkan: Ortamı germeyelim

FENERBAHÇE'NİN milli kalecisi Volkan Demirel, hafta sonunda Galatasaray ile yapacakları derbi maçın tansiyonunun çok yüksek olacağını belirterek, ''Bir de bunların yanına başka şeyler ekleyerek havayı daha da ağırlaştırmanın, ortamı daha da germenin bir gereği yok'' dedi.

Volkan Demirel, ligde Galatasaray ile 27 Nisan Pazar günü yapacakları derbi maçla ilgili kulübün resmi internet sitesinde yaptığı açıklamada, ezeli rakipleriyle yaptıkları Fortis Türkiye Kupası'nda Lincoln ile yaşadığı olayların hatırlatılması ve hafta içinde verilen demeçler konusunda şunları kaydetti:

BAŞKA ŞEYLER EKLEMEYİN

''Maçın tansiyonu zaten çok yüksek olacak. Bu her Galatasaray-Fenerbahçe maçı için geçerli olan bir şey. Bu maç puan durumu ve klasman açısından ligin belki de en önemli maçı haline geldi. Bütün bunlar maçın büyüklüğünün sebepleri. Bir de bunların yanına başka şeyler ekleyerek havayı daha da ağırlaştırmanın, ortamı daha da germenin bir gereği yok.''

SAHAYA ÇIKIP İŞİMİZİ YAPARIZ

''Biz futbolcuyuz ve burada işimizi yapıyoruz'' diyen milli kaleci, şöyle devam etti: ''İşimiz en iyi şekilde hazırlanıp, çıkıp sahaya topumuzu oynamak. Bunun dışında kafamızı yormamız gereken bir şey yok. Takımdaki tüm arkadaşlarım, görev alacakmış gibi tüm gücüyle, tüm düşüncesiyle derbi maça ve galibiyete hazırlanıyor. O yüzden bizim bu sözlerle, bu demeçlerle uğraşacak, bunlara göre tavır takınacak durumumuz yok. Biz sadece galibiyeti düşünüyoruz. Biz profesyoneliz, sahayı çıkıp işimizi yapacağız.''

ŞAMPİYON BELİRLENECEK

Volkan Demirel, derbi maçtan çıkacak sonucun ligin şampiyonunu belirleyebileceğini söyledi. Ezeli rakipleri, ebedi dostları Galatasaray ile ligin düğüm maçlarından birini oynayacaklarını belirten Volkan, ''Bu maçtan çıkacak sonuca göre, belki de ligde şampiyon belirlenecek. Yani bütün bir sezonun ağırlığını bu maçta hissedeceğiz. Bu durum, rakip Galatasaray için de geçerli. Bizim klasmanda küçük de olsa bir avantajımız var. Ancak biz bunu hiç dikkate almadan galibiyet için sahaya çıkacağız. Herkesin kafasında bu maçı alıp rahatlamak var'' diye konuştu. Volkan Demirel, Galatasaray ile yaptıkları Fortis Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçında Lincoln ile yaşadığı gerginlik sonrası kırmızı kart görüp, 4 maç ceza almıştı.

25.04.2008


 

Mehmet Yıldız Sivas'ın en iyisi

SÜPER Lig'de zirve mücadelesi veren Sivasspor'un golcü oyuncusu Mehmet Yıldız, geride kalan 31 lig maçında takımının en fazla forma giyen futbolcusu oldu.

Ligde son 3 haftaya ''3 Büyükler'' ile başa baş şampiyonluk mücadelesi vererek giren Sivasspor'da, bu sezon attığı 13 golle takımının başarısında büyük pay sahibi olan Mehmet Yıldız, Yiğidolar'ın en istikrarlı futbolcusu olarak da dikkat çekiyor. Bu sezon tamamı ilk 11'de olmak üzere toplam 30 maçta forma giyen ve bu karşılaşmalarda 2 bin 676 dakika sahada kalan golcü oyuncu Mehmet Yıldız, 31 hafta sonunda takımının istikrar abidesi konumunda.

GOL KRALLIĞI YARIŞINDA DA İDDİALI

Bu sezon İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Gaziantepspor, Bursaspor, Ankaragücü, Kasımpaşa, Trabzonspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Gençlerbirliği OFTAŞ Spor, Konyaspor, Beşiktaş ve Kayserispor maçlarında 1'er kez, Gençlerbirliği karşılaşmasında ise 2 kez meşin yuvarlağı ağlara gönderen Mehmet, gol krallığı yarışında da iddialı konumda bulunuyor. Milli oyuncunun, kalan 3 haftada oynanacak olan Denizlispor, Galatasaray ve Gençlerbirliği maçlarında göstereceği performans merakla bekleniyor.

25.04.2008


 

Minik yüzücü elektrik akımına kapıldı

KAHRAMANMARAŞ Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu 11 yaşındaki Gökhan Mert Şerbetçi, ağaçta kalan topunu almak isterken elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, 7 yıldan bu yana Kahramanmaraş Gençlik ve Spor Kulübü'nün lisanslı yüzücüsü olan Gökhan Mert Şerbetçi, anne annesinin evinin damında oynarken topunu aşağı düşürdü. Gökhan Mert Şerbeti, ağacın üzerinde kalan topunu metal kornişle almak istedi. Gökhan Mert Şerbetçi, metal kornişin ağacın dalları arasından geçen enerji nakil hattına dokunması sonucu elektrik akımına kapıldı. Ağır yaralanan Gökhan Mert Şerbetçi, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

25.04.2008


 

Aybaba: Beşiktaş'ı Adana'da yeneriz

BURSASPOR Teknik Direktörü Samet Aybaba, Adana'ya Beşiktaş'ı yenmek için gittiklerini söyledi.

Aybaba, Özlüce Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, Adana Valiliği'nin güvenlik gerekçesiyle aldığı karar gereği, maçta taraftar desteğinden yoksun mücadele edeceklerini kaydetti. ''İki kulüp taraftarları arasında barışın sağlanması açısından Bursaspor taraftarları Adana'da olmalıydı'' diyen Aybaba, şöyle devam etti: ''Ancak taraftarlarımız statta olmasa da desteklerini yakından hissedeceğiz. Bursa kentinin bu karşılaşmaya farklı baktığını biliyoruz. Her maç olduğu gibi hedefimiz izleyenlere iyi futbol izletip, karşılaşmadan 3 puan ile ayrılmak. Adana'ya galibiyet için gidiyoruz. Bursa halkına layık olmak için elimizden gelenin en iyisini sahaya yansıtacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.''

25.04.2008


 

Barcelona Ronaldinho için 30 milyon avro istiyor

İTALYA'NIN ünlü kulübü Milan'ın başkanı ve ülkenin yeni başbakanı Silvio Berlusconi, Brezilyalı futbolcu Ronaldinho'nun fiyatını yüksek tuttuğu gerekçesiyle Barcelona'yı eleştirdi.

Berlusconi, Barcelona'da mutsuz bir sezon geçiren ve açıklamalarından İtalya'daki bir kulüpte oynamak istediği anlaşılan Ronaldinho'nun transferine yönelik çalışmaların, fiyatın çok yüksek olmasına rağmen devam edeceğini söyledi. İtalyan medyasında yer alan haberlere göre Barcelona, Ronaldinho'yu 30 milyon avroya serbest bırakıyor. Ancak Milan 16 milyon avro teklif ediyor. Milan'ın yanı sıra İtalya'dan İnter ve İngiliz ekibi Manchester City de Ronaldinho'yu reknlerine bağlamak istiyor.

25.04.2008


 

Villarreal, Nihat Kahveci'yi satmayı düşünmüyor

İSPANYA'NIN Villarreal takımının genel menajeri Jose Manuel Llaneza, Nihat Kahveci dahil hiçbir iyi oyuncuyu satmayacaklarını açıkladı.

Kulübün transfer işlerinden sorumlu olan Llaneza, ''Villarreal, iyi oyuncularını ne satacaktır ne de bu yönde bir görüşme yapacaktır'' dedi, ancak şartların her zaman bir risk oluşturduğu da söyledi.

25.04.2008


 

F. Bahçeli taraftarları derbi biletlerini adeta kapıştı

SÜPER Lig'de Galatasaray ile Fenerbahçe arasında 27 Nisan Pazar günü yapılacak derbi karşılaşmasında Fenerbahçeli taraftarlar için ayrılan biletlerin satışı kısa sürede bitti.

Sarı-lacivertli taraftarlar için ayrılan bin 162 bilet, Merter Migros ve Caddebostan Biletix gişelerinden satışa sunulmaya başlanırken, taraftarlar biletlere yoğun ilgi gösterdi. Merter Migros'ta dışarda kurulan gişeden kimlik fotokopisi karşılığında her taraftara en fazla iki bilet satılırken, gişe önünde uzun kuyruklar oluştu. Bazı taraftarlar dün saat 18.00'dan itibaren gişe önünde sıraya girdiklerini belirtirken, sıraya aradan girmek isteyenlerle diğer taraftarlar arasında yer yer arbede yaşandı. Taraftarları sakinleştirmek isteyen polis zaman zaman onlara müdahale etti.

25.04.2008


 

Muş Rekabet Lisesi krosta Dünya Şampiyonu

ÇEK Cumhuriyeti'nin Zdar Nad Sazavou kentinde düzenlenen Dünya Liseler Kros Şampiyonası'nda ülkemizi temsil eden Muş Rekabet Lisesi Dünya Şampiyonu oldu.

Dün yapılan şampiyonada liseli erkeklerde ülkemizi temsil eden Muş Rekabet Lisesi sporcuları (Semih Yıldız, Eşref Taşkıran, Fuat Koçlardan, Serkan Çağlar, Soner Cintimar, Fethullah Demir) takım şampiyonluğunu elde ederken, Serkan Çağlar ferdi sıralamada bronz madalya kazandı. Kafile,27 Nisan 2008 tarihinde yurda dönecek.

25.04.2008


 

BEKO Basketbol Liginde haftanın programı

BEKO Basketbol Ligi'nin son haftası olan 30. haftada yapılacak maçların programı belli oldu. Basketbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, 30 haftada yapılacak karşılaşmaların programı şöyle:

26 Nisan Cumartesi: 15.00 Fenerbahçe Ülker-Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi (Abdi İpekçi), 16.00 Kepez Belediye-OYAK Renault (Dilek Sabancı), 27 Nisan Pazar: 13.45 Galatasaray Cafe Crown-Efes Pilsen (Ayhan Şahenk), 16.00 Casa TED Ankara Kolejliler-Beşiktaş Cola Turka (TOBB), 16.00 Darüşşafaka-Banvit (Ayhan Şahenk), 16.00 TTNet Beykoz-Türk Telekom (Recep Şahin Köktürk),16.00 Pınar Karşıyaka-Alpella (Karşıyaka), 16.00 Mersin Büyükşehir Belediye-Antalya Büyükşehir Belediye (Edip Buran).

25.04.2008


 

Hakan Şükür’e destek büyüyor

Galatasaray’in Fenerbahçe ile oynayacağı maç için ‘Kutlu Doğum Haftası’nın ruhuna uygun bir maç olsun’ diyen Galatasaraylı Hakan Şükür’e destek verenlerin sayısı her geçen gün artıyor.

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun da, Hakan Şükür’ün açıklamalarının takdire şayan olduğunu dile getirdi. Turkcell Süper Lig’de gösterdiği başarıyla taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanan Sivaspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Hakan Şükür’e destek verdi ve eleştirelere de tepki gösterdi. Uygun, Şükür’ü eleştirenlerin bu futbolcuyla aynı dinî düşünceleri paylaşmadığını ifade etti. Uygun, yüzde 90’ı Müslüman olan bir ülkede her insanın düşüncelerini söylemeye ve dinini yaşamaya hakkı olduğunu vurguladı. Galatasaray’ın gol silâhı Hakan Şükür’ün, Fenerbahçe ile oynayacakları derbi maça taraftarların bıçak ve satırlar yerine güllerle gelmesini isteyerek büyük ölçüde şampiyonu belirleyecek maçın içinde bulunduğumuz Kutlu Doğum Haftası’na yakışır şe-kilde geçmesini temenni etmişti. Bu açıklamalar, özellikle bazı medya kuruluşları tarafından ‘dinin futbola alet edildiği’ şeklinde eleştirilmişti.

/ SİVAS

25.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri