Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Birleşmiş Milletler: Türkiye gıda krizinden etkilenebilir

BİRLEŞMİŞ Milletler Dünya Gıda Programı Direktörü Josette Sheeran, dünyayı etkileyen gıda krizinden etkilenmesi muhtemel ülkeler listesinde Türkiye’nin de bulunduğunu açıkladı. Amerika’nın Sesi Radyosu’nun haberine göre, BM tarafından açıklanan “Gıda Krizinden Etkilenme Riski Taşıyan Ülkeler” listesinde, Türkiye son sıralarda yer alıyor. Listenin başında ise, başta Afrika ve Asya ülkeleri olmak üzere, Irak, Filistin, Çin ve bazı Güney Amerika ülkeleri bulunuyor.


Karaborsacı cezalandırılsın

TÜKETİCİ Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar, son günlerde tarımsal ürünlerin fiyatlarının yüksek oranlarda arttığını belirterek, ‘’Piyasada ya

Güneydoğu’da çiftçi perişan

DİYARBAKIR Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Akyıl, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin son 20 yılın en etkili kuraklığını yaşadığını söyledi.


  Gıda krizine karşı işbirliği

VENEZUELA, Nikaragua, Küba ve Bolivya, yoksul ülkeleri zor durumda bırakan gıda fiyatlarındaki artışa karşı ortak program geliştiriyor.


  Buğdayda fırsatçıya dikkat

KONYA’DA kurulu Selva Gıda AŞ Satış ve Pazarlama Müdürü Ahmet Nurullah Güler, bu yıl hasat öncesi üreticiden buğdayını tarlada yüksek fiyattan satın alan tüccar olduğu duyumunu aldıklarını söyledi.


  TMO, buğday satacak

TOPRAK Mahsulleri Ofisi (TMO), 75 bin ton ithal buğdayı, sadece un fabrikalarına yönelik olarak ve peşin bedel ile satışa çıkardı.


  Pirinçte stok toptancıya geçti

SON 15-20 günde pirinç satışında yüzde 70 daralma olduğunu belirten Pirinç Değirmencileri Derneği (PDD) Başkanı Turgay Yetiş, stoğun büyük bölümünün toptancıya geçtiğini savundu.


  IMF: Türkiye’de faiz hep yüksek

ULUSLARARASI Para Fonu (IMF) Avrupa Bölgesi Direktörü Michael Deppler, “Yıllar içerisinden Türkiye’de reel faiz hep yüksek kaldı, yüzde 10 gibi bir oranda ve Türkiye’nin reel faizi düşürmesi gerekiyor”dedi.


  Kazak petrolü Ceyhan’a akacak

KAZAKİSTAN Parlamentosu’nun üst kanadı Senato, ülke petrolünün Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) petrol boru hattı ile taşınmasını öngören anlaşmayı onayladı.


  OECD: ABD’deki zayıflığın etkisi uzun sürecek

EKONOMİK İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) Genel Sekreteri Angel Gurria, ABD’nin ekonomik zayıflığının ve bunun küresel ekonomi üzerindeki etkisinin daha önce beklenenden daha uzun süreceğini söyledi.


  Elektrikte özelleştirme başlıyor

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, bazı elektrik dağıtım bölgelerinin özelleştirilmesi konusunda Özelleştirme İdaresi Başkanlığının tüm hazırlıklarını yaptığını ve 1-2 hafta içinde dağıtım ihalelerine çıkılacağını bildirdi.


  Çalışma hayatına yeni düzen

Sendİkalar Kanunu’nda yapılması planlanan değişiklikle, işçi sendikalarına üyelik ve istifada aranan noter şartına son verilecek, sendika kurulabilecek iş kolu sayısı 28’den 18’e düşürülecek.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri