Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Tartışmadan korkmayalım

TBMM Başkanı Köksal Toptan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın büyük bir coşkuyla kutlandığını bildirdi. Toptan, ‘’Askerlerin resepsiyona gelmediğini’’ söyleyen gazeteciye, ‘’Gelmeyeceklerini biliyorduk ama Birinci Meclis ve resmî kabule geldiler. Bir sorun yok’’ karşılığını verdi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerine katılmak için Ankara’ya gelen öğrencileri kabulün ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Toptan, ‘’Bu yılki törenler çok kalabalık oldu’’ denilmesi üzerine, ‘’Biz çağırmadık ama randevu isteyen herkese verdik’’ dedi.


İNSAN HAKLARINDAN BİRİ DE DİN HÜRRİYETİ

Papa XVI. Benedikt, geçen hafta BM Genel Kurulunda yaptığı, ama medyada yer almayan konuşmasında son derece önemli ve dikkat çekici mesajlar verdi. İn

Bediüzzaman’ın talebelerinden Abdullah Yeğin Bizim Radyo’da

Bediüzzaman Hazretlerinin talebelerinden Abdullah Yeğin bugün saat: 11:00’de Bizim Radyo’da hatıralarını anlatıyor.


  Sınıra tank yığınağı sürüyor

SINIR'DA terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonlar sürdürülüyor. Edinilen bilgiye göre, terör örgütü PKK mensuplarının etkisiz hale getirilmesi amacıyla Şırnak’ın Bestler Dereler mevkisi, Küpeli Dağı bölgesi ile Türkiye-Irak sınır kesiminde operasyonlar yoğunlaştırıldı.


  Teröristlere havadan bomba

GENELKURMAY Başkanlığı, Irak’ın kuzeyinden Türkiye’ye sızmaya çalışan teröristlerin dün Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ait uçaklarla ateş altına alınarak etkisiz hale getirildiğini bildirdi.


  Talat Ankara'da Başbakanla görüştü

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, iki günlük ziyaret için Ankara’ya geldi. Talat’ı Esenboğa Havalimanında Ankara Valisi Kemal Önal karşıladı. Ankara’ya gelen KKTC Cumhurbaşkanı Talat, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Başbakanlık resmî konutunda yapılan görüşmenin başında basının görüntü almasına izin verildi.


  Balıkesir DP’de yeni yönetim işbaşında

DEMOKRAT Parti (DP) Balıkesir İl Başkanlığına 1980 öncesi Adalet Partisi (AP) İl Başkanlığı görevini yürüten tecrübeli isim Rafet Koylan getirildi.


  Anayasa Mahkemesi 46. yaşını kutluyor

ANAYASA Mahkemesi, 46. yaşını bugün kutlayacak. Türk yargı sistemindeki yerini 25 Nisan 1962’de alan Anayasa Mahkemesi, siyasi parti kapatma davalarından iptal davalarına, Yüce Divan yargılamalarına kadar pek çok önemli karara imza attı.


  AB’den tam üyelik için güçlü destek

Avrupa Hareketi Başkanı Pat Cox, demokratik anayasaya varmanın, Türkiye’ye dışarıdan empoze edilmemesi gerektiğini belirterek, ‘’Türk Devletinin çağdaş, laik ve demokratik şeklini oluşturmak, siz Türklerin işidir, buna siz karar verecek ve bunu gerçekleştireceksiniz’’ dedi.


  Şaban Dişli: Çalışmalarımız aynı içtenlikle devam ediyor

AKP Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli son zamanlarda kamuoyunda, medyada ve akademisyenler arasında ‘’yeni dönemde AKP’nin AB ile ilişkileri bıraktığı, konu üzerinde eskisi gibi durmadığı’’ yönündeki iddialara değindi.


  İngiliz bakandan AB konusunda destek

İNGİLTERE'NİN Avrupa İşlerinden Sorumlu Bakanı Jim Murphy, AB’ye giriş sürecinde diğer aday ülkelere olduğu gibi Türkiye’ye de eşit davranılması gerektiğini söyledi.


  Danıştay Başkanı Sumru Çörtoğlu, emekli oluyor

DanIştay Başkanı Sumru Çörtoğlu, yaş haddinden emekli oluyor. Danıştay 4. Daire Başkanlığı görevini yürütürken, 2 Mayıs 2006’da Danıştay Başkanlığı’na seçilen Çörtoğlu, 13 Mayıs Salı günü yaş haddinden emekliye ayrılacak.


  Başkan adaylarından Yeni Asya’ya ziyaret

Memur-Sen Genel Başkanlığına adaylığını açıklayan Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay ayrı ayrı Gazetemiz Ankara Temsilciliğini ziyaret ederek temsilcimiz Mehmet Kara ile görüştüler.


  Boğaz, anlık izlenecek

Boğaz’dakİ seyir, can, mal ve çevre emniyetini arttırmak, kaza riskini minimize etmek ve deniz trafiğini daha etkin düzenlemek amacıyla yerel deniz trafiği anlık izlemeye alınıyor.


  Türk Telekom, 216 internet evi daha kuracak

TÜRK Telekom, internet haftasında 216 ilçeye daha internet evi kuracak. Türk Telekom’dan yapılan açıklamaya göre, Türkiye’de internet kullanımını yaygınlaştırarak bilgi toplumunun temellerini atmayı hedefleyen Türk Telekom, 2007 yılında başlattığı, 850 ilçenin her birine internet evi açılmasını amaçlayan proje kapsamındaki çalışmalarına, bu yıl da devam ediyor.


  Yükselen altın fiyatları evlilikleri de erteletiyor

Dünya ekonomisinin günden güne değişmesi ile altın fiyatının yükselmesi en çok evlenen gençleri etkiliyor. Dünyada ilk altın san'atının geliştiği ve dünyaya ihraç edildiği Mezopotamya ovasında yaşayan vatandaşların adeta tılsımlı takısı haline gelen altın düğünlerin vazgeçilmez takısı olması evlenecek çiftleri de kara kara düşündürüyor.


  Kızılırmak’a araştırmacı ilgisi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ornitolojik Araştırmalar Merkezi görevlisi Dr. Arzu Gürsoy, Türkiye’nin önemli sulak alanlarından Kızılırmak Deltası’nın, yerli ve yabancı üniversitelerin araştırma ve uygulama sahası haline geldiğini söyledi.


  Resûlullah, dünya bahçesinin bülbülüdür

“Âlemlere Rahmet Hz. Muhammed (a.s.m)” isimli konferansta konuşan İsmail Aksoy, Peygamber Efendimizle en iyi iletişimin Salâvat-ı Şerife olduğunu söyledi.


  Hesabına yanlışlıkla yatan parayı iade etti

Konya’nIn Karapınar ilçesinde bir kişi, yanlışlıkla hesabına yatırılan 17 bin YTL’yi sahibine iade etti.


  75 yılın en sıcak Nisan’ı

NİSAN’DA son 75 yılın en sıcak günlerinin yaşandığı Diyarbakır’da, aşırı sıcaklardan bunalan vatandaşlar park ve bahçelerde serinlemeye çalışıyor.


  Eşine vefa için arazisini bağışladı

Ardahan’In Posof ilçesinde köy içinden geçen virajlı yolda eşini kaybeden Tuhafiye Erdem, yeni yolun yapılması için 5 bin metrekare arazisini bağışladı.


  Asiye yardımlarla kurtuldu

Aİlesİnİn maddî imkânları olmadığı için uzun süredir ameliyat edilmeyen Asiye’ye bir yardım kuruluş sahip çıkarak 20 bin YTL tutan ameliyatın masraflarını üstlendi. Küçük kız Asiye, 7 saat süren başarılı bir ameliyatla beynindeki tümörden kurtuldu.


  Bornova’da kermes heyecanı

Bornova’lı Yeni Asya hanım okuyucuları tarafından düzenlenen kermes büyük ilgi gördü.


  Buzullar hızla eriyor

Dünya Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF), Kuzey Buz Denizi’nde buzulların öngörüldüğünden çok daha hızlı eridiği ve “geri dönüşü olmayan bir noktaya yaklaşıldığı” uyarısında bulundu.


  Hipertansiyonluyuz!

Türkİye’de her 3 yetişkinden birinde görülen hipertansiyon hastalığının, farkına varılmaması halinde kalp rahatsızlıkları başta olmak üzere, felç, görme bozukluğu, böbrek yetmezliği, damar sertliği gibi birçok hastalığa zemin hazırladığı bildirildi.


  NurAsya.Com’dan 111.111 Yasin-i Şerif

NurAsya.Com’un Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle “Altı Elifin İttihadından Oluşan Bir Nur Fabrikasının Çarkları Olmaya Var Mısınız?” Sloganıyla başlatmış olduğu kampanya sona erdi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri