Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Yahudiler Golan'dan vazgeçmek istemiyor

İsrail'in Golan'dan çekilme taahhüdü haberlerinden sonra Golan'daki İsrailli toplum liderleri ve Hahamlar Golan'dan vazgeçilemeyeceği çağrısında bulundular.

İsrail'in Suriye ile barış karşılığında Golan Tepeleri’ni terketmeye hazır olduğu ve İsrail Başbakanı Ehud Olmert’in, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan aracılığıyla, bu yöndeki mesajını Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a ilettiği haberlerinden sonra, Golan Tepeleri’nde yaşayan İsrailli toplum liderleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a mektup gönderdi. Mektupta, Golan Tepeleri’ndeki toplum liderleri, Türkiye’den Hatay modelini dikkate almasını ve İsrail-Suriye arasındaki barış görüşmelerini, İsrail’in bölgeden çekilmesi önkoşuluna bağlanmaksızın sürdürmesini istediler. Golan Tepeleri’ndeki toplum liderleri, Golan Tepeleri ile ilgili gelişmelerden sonra bugün bir toplantı yapmışlar ve Golan’ın, İsrail halkına ait olduğu açıklamasını yapmışlardı. Haaretz gazetesinin verdiği habere göre, Golanlı toplum liderlerince Başbakan Erdoğan’a gönderilen mektupta, görüşmelerin seyrinin Türkiye ve Suriye’nin, Ankara tarafından 1939 yılında ilhak edilen Hatay üzerindeki uzlaşmazlıklarını çözmek için kullandıkları aynı yönteme dayandırılmasını isteniyor.

Katzrin Yerel Yönetim Başkanı Sammy Bar-Lev ve Golan Bölge Meclis Başkanı Eli Malkha, mektupta, ‘’Türkiye, uzun süren çetin bir uyuşmazlığın ardından Suriye ile barış yapma becerisini kanıtlamış bir ülkedir’’ dediler. İki yetkili, çağrılarını şöyle noktaladılar: ‘’Sizden, İsrail ile Suriye arasında barışa yol açmanız için Hatay vilayetiyle ilgili başarılı Türk modelini kullanmanızı istiyoruz.’’

İsrail, Golan Tepeleri’ni 1967 yılındaki 6 Gün Savaşları’nda ele geçirmiş ve topraklarına katmıştı.

HAHAMLAR: GOLAN'DAN

VAZGEÇMEK DİNİMİZE AYKIRI

İsrail’de, Suriye ile barış karşılığında Golan Tepelerinden vazgeçilmesi tartışmalarına hahamlar da katıldı. Golan Tepelerindeki hahamlar, İsrailli dinî liderlerin çoğunun, “yaşadıkları dağların, Tanrı’nın bahşettiği İsrail topraklarının bölünmez bir parçası olduğu düşüncesini paylaştıklarını, buraların Yahudi olmayanlara asla bırakılamayacağını” savundu. Moşav Hov toplumu hahamı Yigal Ariel, “Golan Tepeleri, İsrail topraklarının bir parçasıdır. Ayrıca buranın fethedilmesi yönünde Tanrı tarafından verilen buyruklar vardır” dedi. Katzrin Hahamlarının Başkanı Haham Yosef Levi de Golan’dan vazgeçilmesinin dini yasalarca yasaklanmış olduğunu öne sürdü.

26.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kıbrıs’ta barış için umut ışığı

  Yahudiler Golan'dan vazgeçmek istemiyor

  Hamas’ın ateşkes çağrısına İsrail’den red

  Bush’un, Filistin hayali!

  The Wall Street Journal: Irak’ta, İran yapımı silâhlar bulundu

  Esma Esad Türk çocuklarıyla görüştü

  Suriye: ABD komik masallar anlatıyor

  BM Gazze’de gıda yardımını durdurdu

  İran’da seçimin ikinci turu yapılıyor


 Son Dakika Haberleri