Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Mayıs 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Yağlı güreş futbolla yarışıyor

TÜRKİYE Güreş Federasyonu Yağlı Güreş Yürütme Kurulu Başkanı Metin Başdemir, yağlı güreşlere olan ilginin her geçen gün arttığını ve futbola rakip durumuna geldiğini belirtti.

Başdemir, yaptığı açıklamada, 20-22 Mart tarihlerinde Antalya'da yapılan 1. Yağlı Güreş Kurultayı'nda önemli kararlar aldıklarını bildirdi. Antalya'daki Yağlı Güreş Kurultayı'na çok geniş bir katılım olduğunu ifade eden Başdemir, yağlı güreş kurallarında bir çok düzenlemeler yaptıklarını belirtti.

FUTBOLLA YARIŞIYORUZ

Türkiye'de yağlı güreşlerde sporcu ve izleyici bazında bir artış olduğunu belirten Başdemir, ''Ülkemizde yağlı güreş çok seviliyor. Geçen yıl yapılan 150 yağlı güreş organizasyonunu 1 milyon 200 binden fazla seyirci takip etti. Artık futbolla yarışıyoruz. Yağlı güreşlere olan ilgi her geçen gün arttığı için futbola rakibiz. Eğer yağlı güreşlere medya tarafından gereken önem verilirse futboldaki seyirci oranı yağlı güreşlere geçecek. Geçen yıl Edirne'de düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni 50 binden fazla kişi izledi. Biz güreşseverleri bu yılda er meydanına davet ediyoruz'' dedi.

ALTIN PUANI KALDIRDIK

Yağlı güreşlerde istenilen heyecanı yaratmak için bazı kuralların değiştirildiğini anlatan Başdemir, şöyle devam etti: ''Yağlı güreşlerin heyecanını azalttığına inandığımız altın puan sistemini kaldırdık. Bundan sonra başpehlivan güreşlerinde toplam süre 45 dakika olacak. 35 dakika normal müsabaka, 10 dakika puanlama güreşi yapılacak. Eğer 45 dakika içinde pehlivanlar birbirlerine üstünlük sağlayamazsa başpehlivan kura sistemiyle belirlenecek.''

YAŞ SINIR YÜKSELTİLDİ

Yağlı güreşlerin gelişmesine engel olduğunu inandıkları yaş sınırının da yükseltildiğini anlatan Başdemir, yağlı güreşte yaş sınırının 40'dan 45'e çıkarıldığını bildirdi. Yağlı güreşlerde 1. olan başpehlivanlarda yaş sınırı olmadığını ifade eden Başdemir, ''Yağlı güreşlerde yaş problemimiz vardı, onu kaldırdık. Güreş yapmak isteyenlerin önünü açtık. Yağlı güreşte yaş 40'tan 45'e çıkarıldı. Kırkpınar'a da ayrı bir farklılık getirdik. 40 yaş üstü sporcularımız, eğer Edirne'deki Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde ilk 16'ya girerse güreşebilecekler'' diye konuştu.

BAMBAŞKA BİR KIRKPINAR

Başdemir, bu yıl çok farklı bir Kırkpınar Yağlı Güreşleri yaşanacağını söyledi. Hedeflerinin yağlı güreşte kalite olduğunu anlatan Başdemir, ''Kırkpınar güreşlerinde heyecan fırtınası yaşatacağız. Çok hareketli bir Kırkpınar olacak'' dedi.

09.05.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yağlı güreş futbolla yarışıyor

  İstanbul'da Formula heyecanı başlıyor

  Kayseri'ye kupayı İvankov getirdi

  Ankaragücü'lü Bebbe Beşiktaş ile anlaştı

  G.Saray maçına gece kuyruğu

  Bahçelievler'e yeni spor tesisi

  F.Bahçe filede şampiyon oldu

  Beşiktaş: Bobo satılık değil

  Türkiye sınıfı geçti