Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Mayıs 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Türkiye sınıfı geçti

Türkiye'nin, 44. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'ndaki organizasyon başarısı Avrupa'da olumlu yankılar yaptı. Özellikle Fransa ve Belçika medyası, 160 bin Avro ödül dağıtılan ve Avrupa'nın sayılı bisikletçilerinin katıldığı turun gelecek yıllarda adından daha çok söz ettireceği konusunda ortak görüş belirttiler.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün turun son etabı olan Alanya etabına katılarak podyuma çıkan sporculara ödül vermesi, Türkiye'nin bu organizasyona verdiği önemin bir göstergesi olduğu ifade edildi.

Türk bisikleti yıllar sonra ilk defa devlet desteğini bu kadar yakından hissetti. Bunu yabancı medya mensupları da kabul ediyor. TRT ana sponsorluk görevini çok iyi yerine getirdi. Turun her etabını canlı olarak ekrana getirerek, bisiklet sporuna olan ilgiyi arttırdı. Ayrıca, hava çekimleri sayesinde özellikle Ege ve Akdeniz bölgesindeki turistik güzelliklerimizi tüm dünya gördü. Tabi, turda olumlu taraflar çok olmakla birlikte bazı aksaklıklar da göze battı.

Mesela, İstanbul Sultanahmet'teki tanıtım turuna İstanbullular ilgi göstermedi. Yabancı turistler de olmasa sporcular boş caddelerde pedal çevirecekti. Halbuki yabancı medyanın da bulunduğu bu tanıtım daha güzel yapılabilirdi. İstanbulluları Sultanahmet'e çekebilmek için ünlü bir sanatçımız mini bir konser verebilirdi. Ayrıca, gıda sektöründen birkaç firmanın ürünü ücretsiz dağıtılarak bir panayır, bir şenlik havası meydana getirebilirdi.

Bazı etaplarda polisimiz çok yetersiz kaldı. Turla ilgili güvenlik bilgileri az olduğu için aksamaya da sebep oldu. Örneğin Bodrum etabında polisin yaptığı hata yüzünden bütün sporcular fren yaparak durmak zorunda kaldı. Bisiklet Federasyonu, gelecek yıl yarış başlamadan önce en az 20 trafik polisini bu turda görev vermek için İstanbul Emniyet Müdürlüğünden izin almalı. Bu polisler etaplardaki her türlü yol emniyeti ve sorumluluğu üstlenerek etapların sorunsuz bitmesini sağlamalı.

Yarışın şehirlerarası yollarda yapılması çok tehlikeli. Fransa Turunda olduğu gibi etaplar köy yollarına kaydırılmalı. Birçok yolun mıcırlı olması ise sporcuları zor durumda bıraktı. Küçük taşlar yüzünden bazı bisikletçilerin lastikleri zarar gördü. İstanbul'un aksine özellikle Ege bölgesinde sporculara ilgi büyük oldu. Finish noktasında toplanan kalabalıklar onlara büyük bir moral verdi.

Tur sayesinde dünya Türkiye'yi merak etti. Federasyonun internet sitesinin bir milyondan fazla tıklanması bu organizasyonun ne kadar önemli olduğunu gözler önüne serdi. Türk spor medyasını da üzerine düşeni yaptı. İlk defa bisiklet sporuna bu kadar geniş yer ayırdı. Geçmiş yıllarda tek sütundan ileri gitmeyen Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu bu defa peşpeşe manşetten verildi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 2009'da yapılacak 45. tura da aynı desteği verip, katılmalıdır. Türkiye'nin bisiklet sporunda ilk defa böyle kapsamlı yaptığı bu organizasyon dünyada ses getirdi. Bunu daha ileriye götürmeliyiz. Para ödülünü daha yukarıya çekmeliyiz. 5-10 yıl sonra Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu ünlü bisikletçilerin katılmak isteyeceği önemli bir organizasyon olacaktır.

Erol DOYURAN

09.05.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yağlı güreş futbolla yarışıyor

  İstanbul'da Formula heyecanı başlıyor

  Kayseri'ye kupayı İvankov getirdi

  Ankaragücü'lü Bebbe Beşiktaş ile anlaştı

  G.Saray maçına gece kuyruğu

  Bahçelievler'e yeni spor tesisi

  F.Bahçe filede şampiyon oldu

  Beşiktaş: Bobo satılık değil

  Türkiye sınıfı geçti