Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Memur maaşları eridi

Zorunlu tüketim harcamalarındaki artışın memur maaşlarını geçmesi ile yılın ilk 5 aylık döneminde 344 bin memurun maaşının daha açlık sınırının altına düştüğü ileri sürüldü.

Türkiye Kamu-Sen’den yapılan yazılı açıklamada, geçen yılın Aralık ayında 895 YTL olan açlık sınırının altında maaş alan 693 bin memurun bulunduğu ifade edildi. Türkiye Kamu-Sen Araştırma Geliştirme Merkezi’nin yaptığı araştırmaya göre, 2008 yılının ilk 5 ayında açlık sınırının yüzde 9,2 artarak 977 YTL’ye ulaştığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: ‘’Ancak bu dönemde memur maaşlarına yüzde 2,1 ile yüzde 4 arasında artış yapıldı. Açlık sınırında görülen yüzde 9,2’lik artış memur maaşlarının yüzde 5 ile yüzde 7 arasında erimesine sebep oldu. Bu da 344 bin memuru daha açlık sınırının altına itti. 2007 yılının aralık ayında memurların yüzde 28,4’ü açlık sınırının altında maaş alırken bu oran 2008 yılının Mayıs ayında yüzde 42,5’e çıktı. Araştırma sonucunda 1 milyon 37 bin 343 memurun açlık sınırı altında maaş aldığı tesbit edildi. Daha önce açlık ve yoksulluk sınırı arasında maaş alan 1 milyon 610 bin 943 memur sayısı ise bu dönemde açlık sınırın altına düşenler sebebiyle 1 milyon 386 bin 380’e geriledi.

Araştırmaya göre, refah ücreti seviyesinde maaş alan memur sayısı yalnızca 17 bin 86’da kaldı. Refah ücreti seviyesinde maaş alan memurların oranı binde 72 olarak tesbit edildi.’’ Açıklamada, gıda fiyatları başta olmak üzere zorunlu harcama kalemlerinde görülen artışların, ‘’memurları açlığa mahkûm ettiği’’ öne sürülerek, ‘’Hükümet, bir an önce memurlara Ocak ayından itibaren enflasyon farkı ödeyerek, memurun mutfağında çıkan yangını söndürmelidir’’ denildi.

/ Ankara

11.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  ABD çöküşün eşiğinden dönmüş

  Şeker sektörü ilk kez İstanbul’da toplanacak

  Memur maaşları eridi

  Hedef istihdam odaklı büyüme

  CHIP&PIN uygulaması sahtekârlığı düşürdü

  İstanbul, ticarette 75 şehir arasında 64’üncü

  İMKB’de senetler değer kaybetti

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır