Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Hedef istihdam odaklı büyüme

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, sendikal örgütlenmenin önündeki engelleri kaldıran düzenlemenin, Türkiye’de yeni ve daha özgürlükçü bir dönemin başlangıcı olacağını belirtti.

Çelik, İsviçre’nin Cenevre kentinde düzenlenen 97. ILO Çalışma Konferansı’nda yaptığı konuşmada, son bir yılda sosyal güvenlik, örgütlenme özgürlüğü ve toplu pazarlık hakkı, iş gücü piyasası, mesleki eğitim, istihdam ve endüstriyel ilişkiler alanlarında reform niteliğinde çok sayıda yasal düzenleme başlattıklarını veya uygulamaya koyduklarını söyledi. Bu çalışmaları gerçekleştirirken ILO sözleşmelerinde yer alan standartlar ile AB, BM ve Avrupa Komisyonu belgelerinin kendileri için dayanak olduğunu dile getiren Çelik, şöyle devam etti: ‘’Örgütlenme özgürlüğü ve toplu pazarlık hakkına ilişkin mevzuatımızı ILO standartlarına uygun hale getirmek amacıyla, sosyal taraflarla hazırlanan son derece önemli ve kapsamlı bir kanun teklifi geçtiğimiz ay Meclis’e sunulmuş ve ihtisas komisyonunda kabul edilerek Genel Kurul gündemine alınmıştır. Sendikal örgütlenmenin önündeki engelleri kaldıran bu düzenleme Türkiye’de yeni ve daha özgürlükçü bir dönemin başlangıcı olacaktır.’’

İstihdam odaklı büyüme ve insan kaynaklarını geliştirme hedefi doğrultusunda Hükümet’in yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu ifade eden Çelik, geçen ay yasalaşan istihdam piyasasına yönelik reform paketiyle işverenler üzerindeki idari ve mali yükleri hafiflettiklerini, iş gücü maliyetleri üzerindeki vergi ve prim yükünü azalttıklarını, özellikle kadınların, gençlerin ve engellilerin istihdamını artırıcı teşvikleri uygulamaya koyduklarını kaydetti. Mesleki eğitim hizmetlerine önemli miktarda kaynak ayırarak işverenlerin ihtiyaç duyduğu alanlarda nitelikli iş gücü yetişmesine yönelik düzenleme yaptıklarını anlatan Çelik, bu çerçevede, Bakanlığın, İŞKUR, Milli Eğitim Bakanlığı, Mesleki Yeterlilik Kurumu, il istihdam kurulları, işçi-işveren konfederasyonları ve meslek kuruluşları ile işbirliği halinde, iş gücünün ihtiyaç duyulan mesleklerde eğitilerek istihdam edilebilirliklerinin artırılması amacıyla bir dizi program ve projeyi uygulamaya koyduğunu belirtti. Bir yandan istihdamın artırılması amaçlanırken diğer taraftan ‘’saygın iş’’ ilkeleri çerçevesinde alınan tedbirler ile çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve çalışanların korunmasının amaçlandığını dile getiren Çelik, bu çerçevede, istihdam paketinde iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin koruyucu hükümlere yer verildiğini ve sosyal güvenlik reformunun da saygın iş hedefi ile uyum içinde olduğunu ifade etti. Çelik, Türkiye ile ILO arasındaki işbirliği faaliyetlerinin çeşitli projeler çerçevesinde yoğun biçimde devam etmesinden memnuniyet duyduklarını belirterek, ILO ve Uluslararası Sosyal Güvenlik Kuruluşları Birliği’nin öncülüğünde 3 yılda bir gerçekleştirilen ve dünyada iş sağlığı ve güvenliği alanında düzenlenen en büyük uluslar arası faaliyet olma özelliğine sahip Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi’nin 19’uncusunun Türkiye’de yapılması için girişimde bulunduklarını bildirdi. Çelik, 2011 yılında Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi’nde konferans delegelerini İstanbul’da ağırlamayı ümit ettiklerini kaydetti.

/ Cenevre

11.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  ABD çöküşün eşiğinden dönmüş

  Şeker sektörü ilk kez İstanbul’da toplanacak

  Memur maaşları eridi

  Hedef istihdam odaklı büyüme

  CHIP&PIN uygulaması sahtekârlığı düşürdü

  İstanbul, ticarette 75 şehir arasında 64’üncü

  İMKB’de senetler değer kaybetti

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır