Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

SOKAK SATICISIYDILAR, TİYATROCU OLDULAR

Malatya’da sokakta çalışan 45 çocuk, Emniyet Müdürlüğünün ‘’Sokaktan Sanata’’ projesi kapsamında ‘’Umut Çocukları Tiyatro Ekibi’’ni kurdu.

Sokakta çalıştıkları sırada emniyet müdürlüğü çocuk şube ekiplerince alınarak ‘’Sokaktan Sanata’’ projesiyle bir araya getirilen çocuklar, Emniyet Müdürlüğünün çeşitli birimlerinin brifing salonlarını kullanarak oyunlar hazırladı. Malatya Emniyet Müdürlüğü, Eczacılar Odası ve üniversiteden bir grup öğrencinin katkılarıyla başlayan projenin destek bulması halinde 81 ilde örnek proje olması hedefleniyor. ‘’Sokaktan Sanata’’ projesinin başkanı olan Çocuk Şube Müdürlüğü Emniyet Amiri Aydın Gönen, çocukları sokaktan alarak san'atla buluşturulmasında katedilen yolun çok önemli olduğunu belirtti.

Çocukların 2 aylık sürede ciddî gelişme gösterdiğini ifade eden Gönen, şu bilgiyi verdi: ‘’Projenin başlangıcından buraya gelene kadar çok iyi bir mesafe katettik. Bu çocuklarımız bizim ilgi alanımıza giriyorlardı. Çocuklarla buluştuk ve sokaktan san'ata geldik. Birkaç gündür sahnede seyrettiğiniz çocukların gülümsemesi rahat uyumamızı sağladı. 2 ayda inanılmayacak kadar büyük başarı gösteren çocuklarımız bizleri onurlandırdılar. Çocuklarımız hayal üstü başarı gösterdiler. Kendilerinden çok daha umutluyuz. ‘Umut Çocukları’ başarılı olmuştur.’’

/ Malatya

11.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Bizim Aile’de sınav var, stres yok

  SOKAK SATICISIYDILAR, TİYATROCU OLDULAR

  Maksat, Barak kültürünü gençlere tanıtmak

  Aytmatov’un durumu ciddiyetini koruyor

  HAZİRAN DERGİLERİ

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır