"Gerçekten" haber verir 20 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Türkiye’de, 3-4 hava yolu şirketi kalır

PEGASUS Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, yakıt fiyatlarındaki her 10 dolar farkın sektöre 300 milyon dolar ilâve fatura getirdiğini ve bunun da toplamda 1,8 milyar dolar ilâve yük anlamına geldiğini kaydetti.

Ali Sabancı, şu anda sektörü etkileyen belirleyici faktörün yakıt fiyatları olduğunu, Türkiye’de yılda 18-19 hava yolu şirketinin toplam 3 milyon ton yakıt harcadığını kaydetti. Yakıt fiyatlarındaki her 10 dolarlık fiyat farkının sektöre 300 milyon dolar ilâve fatura getirdiğine dikkat çeken Sabancı, şöyle devam etti: “Bu, toplamda 1 milyar 800 milyon dolarlık ilâve masraf getiriyor. Söz konusu ilâve masrafın yarısı THY’nin, yarısı diğerlerinin... Maliyetin yarısını misafirlere yansıtırsan, kalan yarısı için bir yerlerden para bulman lâzım. Buradan yola çıkarak diyorum ki; yaz sezonu biter bitmez artık Kasım ayından itibaren sektörde yeniden konsolidasyon eforları başlamak zorunda. Kartlar bu sektörde yeniden dağıtılacak. Hava yolu sektöründeki rekabete ilişkin de Sabancı, “Benim tahminim önümüzdeki 2-3 yılda Türkiye’de 3 tane veya 4 tane hava yolu şirketi kalır. Çünkü bu iş Türkiye’de daha fazla sermaye, daha fazla plan isteyen, verimliliğe önem veren şirketlerde kalacak. (2 tane uçağım var) diye hava yolu işi yapılamayacak. 3-4 tanesinin içinde tabiî ki THY ile uzantıları olur, Pegasus olur. Aslan payı yine THY’de olur, ancak bizden başka bir tane daha olur diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

/ İstanbul

20.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Benzin satışı düştü, taşıt sayısı arttı

  Türkiye’de, 3-4 hava yolu şirketi kalır

  KEY ödemeleri 28 Temmuz’da

  Üzüm, 80 YKr ile 1 YTL arasında değişen fiyatla satılıyor

  TMO, spekülatörlere izin vermeyecek

  FAO: Tahıl üretimi bu yıl artacak

  35 il, 210 ilçede çiftçiye kuraklık ödemesi

  SGK prim borcu olan esnafa kredi müjdesi

  THY, bütün ticarî havaalanlarına uçabilecek

  Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı kuruldu

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır