"Gerçekten" haber verir 20 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

TMO, spekülatörlere izin vermeyecek

TOPRAK Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu, üretici lehine işleyen bir piyasa söz konusu olduğu için henüz müdahale fiyatı açıklamaya gerek görülmediğini, ‘’piyasanın üretici lehine işlediği bir süreçte fiyat açıklamamanın da bir müdahale yöntemi olduğunu’’ belirtirken, üretici mağduriyetinin hissedildiği noktada kesinlikle müdahale fiyatı açıklanacağını bildirdi.

TMO Genel Müdürü Kemaloğlu, yaptığı açıklamada, hububat piyasalarındaki gelişmeleri değerlendirirken, tarım ürünleri konusunda ‘’felâket senaryoları’’ çizenleri, ‘’piyasaların kilitlenmesine ve fiyat artışlarının yaşanmasına neden oldukları’’ gerekçesi ile uyardı. Kemaloğlu, hasat sezonunda kesinlikle ekmeklik buğday ithalatı yapılmadığını, sadece 45 bin ton makarnalık buğday için bağlantı yapıldığını ifade etti. En son 22 Mayıs tarihinde mısır ithalat ettiklerini dile getiren Kemaloğlu, mısır ithalini üretimin tüketimi karşılamaması, arpa üretiminin azlığı yem sanayicilerinin ekmeklik buğdaya yönelmemesi için yaptıklarını kaydetti.

Son günlerde buğday, pirinç, mercimek gibi ürünlerde felâket senaryoları çizildiğini, Ramazan ayında fiyatların artacağının söylendiğini anlatan Kemaloğlu, böyle açıklamaların piyasayı kilitlediğini sebep olduğunu vurguladı. Kurumun, 31 bin ton pirinç ve 15 bin ton mercimek ithalatı yaptığını ilâve bağlantıların da devam edeceğini ifade eden Kemaloğlu, stok yaparak aşırı para kazanmak isteyenlerin pirinç stoklarının elinde kaldığına işaret etti.

Kemaloğlu, ithal edilen pirinç ve mercimeğin uygun fiyatla piyasaya sürüleceğini, tüketiciye aşırı fiyat yansımaması için gerekenler yapılmaya devam edileceğini belirtirken, bütün tarafları sağduyu ile hareket etmeye çağırdı.

20.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Benzin satışı düştü, taşıt sayısı arttı

  Türkiye’de, 3-4 hava yolu şirketi kalır

  KEY ödemeleri 28 Temmuz’da

  Üzüm, 80 YKr ile 1 YTL arasında değişen fiyatla satılıyor

  TMO, spekülatörlere izin vermeyecek

  FAO: Tahıl üretimi bu yıl artacak

  35 il, 210 ilçede çiftçiye kuraklık ödemesi

  SGK prim borcu olan esnafa kredi müjdesi

  THY, bütün ticarî havaalanlarına uçabilecek

  Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı kuruldu

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır