"Gerçekten" haber verir 20 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

FAO: Tahıl üretimi bu yıl artacak

BM'YE bağlı Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), dünyada tahıl üretiminin bu yıl rekor düzeyde artacağının tahmin edildiğini, ancak uluslar arası tahıl fiyatlarının büyük ihtimalle yüksekliğini koruyacağını bildirdi.

Merkezi Roma’da bulunan örgüt, 2008 tahıl üretiminin geçen yıla oranla yüzde 2.8 artarak bugüne kadarki fazla miktar olan 2.18 milyar tona ulaşacağının tahmin edildiğini kaydetti.

FAO’nun tahminlerine göre, tahıl üretimindeki artışın büyük bölümü, geçen yıla göre yüzde 8.3 artışla 858 milyon ton ürün beklenen buğdayda olacak. Pirinç üretiminde de geçen yılki iyi mahsulün biraz daha fazlası bekleniyor. Tahıl üretiminin dünya çapında daha fazla buğday ekilmesine bağlı olarak arttığını belirten FAO, ancak ABD’de mısır stok azlığının önde gelen tahıl ürünlerinin fiyatlarının yüksek kalmasına sebep olduğunu kaydetti. Mısır ihracat fiyatlarının son haftalarda yeni tırmanışlara geçtiği, tahıl fiyatlarının ise hala geçen yıla göre yüzde 40 daha pahalı olduğu belirtiliyor.

Uzmanlar da artan tahıl üretiminin, spekülas-yonlar ve piyasa başarısızlıklarıyla ilgili olduğunu ifade ettikleri yüksek fiyatlara önemli bir etkisinin olmayacağını kaydediyorlar. FAO’nun raporunda ayrıca, çoğu Afrika’da olmak üzere 34 ülkede, büyük oranda çatışmalar ve olumsuz hava şartlarına bağlı olarak gıda sıkıntısının hâlâ ciddî boyutta olduğu belirtildi.

/ Roma

20.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Benzin satışı düştü, taşıt sayısı arttı

  Türkiye’de, 3-4 hava yolu şirketi kalır

  KEY ödemeleri 28 Temmuz’da

  Üzüm, 80 YKr ile 1 YTL arasında değişen fiyatla satılıyor

  TMO, spekülatörlere izin vermeyecek

  FAO: Tahıl üretimi bu yıl artacak

  35 il, 210 ilçede çiftçiye kuraklık ödemesi

  SGK prim borcu olan esnafa kredi müjdesi

  THY, bütün ticarî havaalanlarına uçabilecek

  Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı kuruldu

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır