"Gerçekten" haber verir 23 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Tüketicilerin gözü BDDK’da

Tüketici Bilincini Geliştirme Derneği, tüketicilerin, bankaların “mağduriyetlere yol açan” yasaya aykırı uygulamalarıyla ilgili Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumuna yapılan başvuruların en kısa sürede sonuçlandırılmasını beklediğini bildirdi.

TÜKETİCİ Bilincini Geliştirme Derneği (TÜBİDER), tüketicilerin, bankaların “mağduriyetlere yol açan” yasaya aykırı uygulamalarıyla ilgili Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumuna (BDDK) yapılan başvuruların en kısa sürede sonuçlandırılmasını beklediğini bildirdi. TÜBİDER’den yapılan yazılı açıklamada, Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanununun 1 Mart 2006 tarihinde yürürlüğe girdiği, bir yıl sonra 10 Mart 2007 tarihinde de ilgili yönetmeliğin Resmî Gazetede yayınlandığı hatırlatılarak, buna rağmen kanunun bankalar tarafından ihlalinin önlenemediği savunuldu. Yasa ihlal edilirken, kredi kartı kullanıcısı tüketici yurttaşların ise mağdur edilmeye devam edildiğinin vurgulandığı açıklamada, tüketicilerin, bankaların mağduriyetlere yol açan yasaya aykırı uygulamalarıyla ilgili BDDK’ya yapılan başvurularının en kısa süre içerisinde sonuçlandırılmasını beklediği belirtilerek, “BDDK başkanını ve yetkililerini, 5464 sayılı kanunun kendilerine verdiği görevlerini yapmaya davet ediyoruz” denildi.

23.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Tüketicilerin gözü BDDK’da

  Bankalar kart ücretinde ısrarlı

  Kalkınma Bakanlığı kurulmalı

  Millî gelir 900 milyar doları aşacak

  Demiryoluna ağırlık verilmeli

  Ucuz tatil için tur operatörlerini seçin

  İstanbul’a gelen yabancı yatırımcı arttı

  Aliağa’ya 10 milyar dolarlık yatırım

  Kale Grubu 51. yılını kutluyor

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır