"Gerçekten" haber verir 23 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Ucuz tatil için tur operatörlerini seçin

ALTERNATİF ravel Ortağı ve CEO’su Cevdet Düz, vatandaşların daha ucuza tatil yapması için tur operatörlerini seçmesini tavsiye etti.

Alternatif Travel’in sektörde ilk İslami tur operatörü olduğunu belirten Cevdet Düz, turizmde bir ilk olarak müşteriyi evinden alıp, dönüşte yine evine bıraktıklarını söyledi. Müşterilerine, inançlarından taviz vermeden, huzurlu bir ortamda tatil imkanı sağladıklarını kaydeden Düz, açıklamasına şöyle devam etti: “Reklâm kampanyalarımızdan duyurduğumuz gibi turizmde bir ilk olarak diyoruz ki; ‘Evinizden alıyoruz. Evinize bırakıyoruz.’ Bu şu demek oluyor, müşterimiz tatil boyunca bizle oluyor. Müşterimizi evinden alıyor uçağına veya otobüsüne bindiriyor, gittiği lokasyondan tekrar karşısında bizi görüyor ve oteline yerleştiriyoruz. Bu süreç aynen geri dönüş yolculuğunda da bu şekilde işliyor. Sonuç olarak ‘müşterimizin yanında ne zaman olmuyoruz? Diye sorarsanız, tatili bititirip evinden içeriye girdiği anda. Bu hizmetde ilk ve tekiz diyoruz, çünkü tur operatörü kapsamında bu hizmeti standart olarak bütün müşterilerine ciddî bir alt yapı ile veren başka bir organizasyon yok.”

DAHA UCUZA TATİL İÇİN TUR OPERATÖRLERİNİ SEÇİN

Alternatif turizm alanında Türkiye’de 10 bin yatak ve 80 milyon dolarlık bir pazar olduğunu kaydeden Düz, Türkiye’de 22 tesettür oteli bulunduğunu bildirdi. Bu sayının yeterli olmadığını ifade eden Düz, hedeflerinin İslâmî turizm sektörünün gelişmesini ve bu hizmetten geniş bir kesimin yararlanmasını sağlamak olduğunu dile getirdi. Sektördeki yönetsellik eksikliği sebebiyle yabancıların 5 yıldızlı bir otelde herşey dahil 4550 YTL’ye konaklayabilirken, Müslümanların İslâmî Alternatif hotellerde 100150 Euro civarı konaklandığını belirten Düz, tesis sahibi ve müşterilerin tur operatörlerini kullanmasıyla böyle problemlerin çözüleceğini ayrıca sektörün her ayağıyla gelişebileceğine dikkat çekti.

Ümit Kızıltepe / İstanbul

23.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Tüketicilerin gözü BDDK’da

  Bankalar kart ücretinde ısrarlı

  Kalkınma Bakanlığı kurulmalı

  Millî gelir 900 milyar doları aşacak

  Demiryoluna ağırlık verilmeli

  Ucuz tatil için tur operatörlerini seçin

  İstanbul’a gelen yabancı yatırımcı arttı

  Aliağa’ya 10 milyar dolarlık yatırım

  Kale Grubu 51. yılını kutluyor

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır