"Gerçekten" haber verir 23 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Bankalar kart ücretinde ısrarlı

Türkiye Bankalar Birliği, kanun ve düzenlemelere göre, bankaların banka ve kredi kartlarına ilişkin yaptıkları masrafların kart hamillerine yansıtılmasının hukuka uygun olduğunu ileri sürdü.

TÜRKİYE Bankalar Birliği kredi kartlarından yıllık ücret alınıp alınmaması konusundaki tartışmalar üzerine yaptığı açıklamada “Kredi kartı ücretleri, kartın talebi ile başlayıp kullanım süresi boyunca devam eden, banka tarafından verilen çeşitli hizmetlerin ve operasyonel işlemlerin maliyetleri karşılığında kart hamillerine yıllık olarak yansıtılan bir bedeldir. Bankaların banka ve kredi kartlarına ilişkin yaptıkları masrafların kart hamillerine yansıtılması hukuka uygundur” görüşünü savundu. TBB’den konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, son günlerde basın ve yayın organlarında, banka ve kredi kartlarına ilişkin olarak bazı yargı kararlarına atıfta bulunularak, kredi kartı ücretlerinin yasal dayanağı bulunmadığı yönünde haber ve yorumların yer aldığı ve bazı müşterilerin de bankalarından kredi kartı yıllık ücretlerini iptali yönünde başvurular yaptıklarına dikkat çekildi. TBB “Münferit davalarda, taraflar arasında imzalanmış olan kredi kartı sözleşmelerindeki düzenlemeler dikkate alınarak verilmiş bulunan yargı kararlarının, tüm kredi kartları için emsal oluşturması hukuken mümkün değildir” uyarısını yaptı.

23.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Tüketicilerin gözü BDDK’da

  Bankalar kart ücretinde ısrarlı

  Kalkınma Bakanlığı kurulmalı

  Millî gelir 900 milyar doları aşacak

  Demiryoluna ağırlık verilmeli

  Ucuz tatil için tur operatörlerini seçin

  İstanbul’a gelen yabancı yatırımcı arttı

  Aliağa’ya 10 milyar dolarlık yatırım

  Kale Grubu 51. yılını kutluyor

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır