"Gerçekten" haber verir 11 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

GAP’ta sosyal reform

Güneydoğu Anadolu Projesi Eylem Planının açıklanmasının ardından, GAP kapsamındaki 9 ilde ‘’sosyal restorasyon’’ süreci başlıyor. Son dönemde GAP bölgesinde kırdan şehre göç, yoksulluk ve işsizlik sorunları ve değişen sosyal yapının doğurduğu yeni ihtiyaçlar, bölgedeki sosyal yatırımlarının önemini arttırırken, Devlet Planlama Teşkilâtı, bu doğrultuda sosyal ihtiyaçları kısa sürede gidermek amacıyla ‘’Sosyal Destek Programı’’ hazırladı.

Alınan bilgiye göre, program ile GAP kapsamındaki illerde sosyal kalkınmanın gerçekleştirilmesi ve sosyal refahın arttırılması için yoksulluk, göç ve işsizlik, şehirleşme gibi sosyal sorunların giderilmesi için yerel dinamikler hayata geçirilecek. Bu çerçevede istihdam edilebilirliğin arttırılması, meslek edindirme, gelir getirici faaliyetlerin geliştirilmesi, sosyal içermenin sağlanması ile kültürel, san'atsal ve sportif faaliyetler desteklenecek. SODES ile önümüzdeki dönemde gerçekleştirilmesi öngörülen sosyal restorasyon sürecine katkı sağlamak üzere, bölgenin beşeri sermayesinin güçlendirilmesi hedefleniyor. Bu kapsamda bölgede yoksulluk ve sosyal dışlanma riski altında bulunan birey ve grupların ekonomik ve sosyal hayata aktif katılımlarının arttırılması ve hayat kalitelerinin yükseltilerek, toplumsal dayanışma ve bütünleşmenin gerçekleştirilmesi amaçlanıyor. Program kapsamına, ‘’istihdam’’, ‘’sosyal içerme’’ ve ‘’kültür san'at ve spor’’ olmak üzere üç başlık altında hazırlanacak sosyal projeler giriyor. Söz konusu sosyal dönüşümün gerçekleştirilmesi amacıyla hazırlanacak projelere, 2008 yılında 37 milyon YTL olmak üzere 2012 yılına kadar toplam 600 milyon YTL kaynak aktarılması öngörülüyor. Programda projelerin DPT’ye sunulması ve kabul edilen projelerin il düzeyinde uygulanması, izlenmesi ve değerlendirilmesinden valilikler sorumlu olacak. GAP kapsamında Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt, Şanlıurfa ve Şırnak olmak üzere 9 ilde uygulanacak programın, sosyal sorunların ağırlıklı olduğu iller başta olmak üzere bütün Türkiye’ye yayılması hedefleniyor.

/ ANKARA

11.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  AKP sivil anayasadan vazgeçti

  Yeni ve özgürlükçü anayasa şart

  İstanbul ve Ankara’ya uzun menzilli füze

  Millet hizaya gelmez, getirir

  Hükümetin borçlanması 500 milyar dolara ulaştı

  THY, İstanbul-Tiflis seferlerini iptal etti

  GAP’ta sosyal reform

  Çatışmadan kaçan kamyoncular Batum'a geliyor

  Yaz saati uygulaması kalkacak

  Sel baskını yaşayan köy taşınacak

  Hastanelere ‘kene birimi’ talebi

  Alkollü şoför kaza yaptı: 9 ölü, 10 yaralı

  Toptan’dan, Büyükanıt’a taziye

  Serinlemenin bedelini hastalıkla ödemeyin

  Güneş enerjisi ile yemek pişirme şenliği

  Afganistan’dan Tokat’a uzanan ‘Türkmen Pilavı’ geleneği

  Hayvanların da hakkı var

  Deniz taksiye yoğun ilgi

  Antalya’daki yangının bilânçosu ağır oldu

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır