"Gerçekten" haber verir 11 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

İstanbul ve Ankara’ya uzun menzilli füze

Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar, uzun menzilli, yüksek irtifa hava savunma sistemi tedarikinde 4 ciddî adayın bulunduğunu ve bu aday ülkelerle görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

Bayar, Türkiye’nin almayı planladığı hava savunma sistemleri konusunda gazetecilerin sorularını cevapladı. Yüksek irtifa hava savunma sisteminde, dört aday ülkenin bulunduğunun altını çizen Bayar, bu ülkeleri, Rusya, ABD, Çin ve İsrail olarak sıraladı. Hava savunma sistemlerinde, ciddî geliştirme projelerine başlayacaklarının altını çizen Bayar, mobil hava savunma sistemlerinden ihtiyacın yarısını ihale ile doğrudan temin ederken, geri kalanını da özgün yerli üretim ile karşılayacaklarını söyledi. Türkiye, çevresindeki füze tehdidine karşı, kapsamlı bir hava savunma şemsiyesi kurmaya hazırlanıyor. Uzun Menzilli Bölge Hava Savunma ve Füze Savunma Sistemi Projesi, bütün hava tehditlerine karşı Türkiye’nin bölge hava ve füze savunmasının sağlanmasını amaçlıyor. Proje çerçevesinde, Hava Kuvvetleri Komutanlığı için ilk pakette 4 bataryanın alınmasının ardından, ilerleyen tarihlerde 4 batarya daha alınarak Türkiye’ye toplam 8 füze savar sistemi kurulacak. Yüksek irtifa-uzun menzilli hava savunma sistemi, uzun menzilli füze tehditlerini Türk hava sahasına girmeden bertaraf etmeyi amaçlıyor. Yüksek irtifa hava savunma sistemlerinin çalışma esasında ise düşman füzelerinin Türk topraklarını hedef aldığının tesbit edilmesinin ardından, uyduların da yardımıyla, hava savunma sistemleri ve buna bağlı bataryalar çalıştırılıyor. Hava savunma füzeleri, 50-300 km’lik bir alan içinde düşman füzelerini durdurabiliyorlar. 2010 yılında aktif olarak hizmete girmesi planlanan uzun hava savunma sistemlerinden ikisinin Ankara ve İstanbul’a yerleştirilmesi, geriye kalan iki sistemin ise tehdide göre konuşlandırılması bekleniyor.

/ ANKARA

11.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  AKP sivil anayasadan vazgeçti

  Yeni ve özgürlükçü anayasa şart

  İstanbul ve Ankara’ya uzun menzilli füze

  Millet hizaya gelmez, getirir

  Hükümetin borçlanması 500 milyar dolara ulaştı

  THY, İstanbul-Tiflis seferlerini iptal etti

  GAP’ta sosyal reform

  Çatışmadan kaçan kamyoncular Batum'a geliyor

  Yaz saati uygulaması kalkacak

  Sel baskını yaşayan köy taşınacak

  Hastanelere ‘kene birimi’ talebi

  Alkollü şoför kaza yaptı: 9 ölü, 10 yaralı

  Toptan’dan, Büyükanıt’a taziye

  Serinlemenin bedelini hastalıkla ödemeyin

  Güneş enerjisi ile yemek pişirme şenliği

  Afganistan’dan Tokat’a uzanan ‘Türkmen Pilavı’ geleneği

  Hayvanların da hakkı var

  Deniz taksiye yoğun ilgi

  Antalya’daki yangının bilânçosu ağır oldu

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır