"Gerçekten" haber verir 15 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Tur çok uzakta

Galatasaray’ın Steau Bükreş önünde ortaya koyduğu futbol ve mücadele Bükreş’te yapılacak rövanş maçı öncesinde pek umut vermedi.

Geçen sezonun şampiyon kadrosuna Emre Aşık, Fernando Meira ve Hasan Şaş dahil olmuş. Buna karşılık şampiyonluğun kazanılmasında büyük bir rol oynayan genç Barış Özbek yedek kulübesine oturtulmuş. Alman Teknik Direktör Michael Skibbe takımın ana iskeletiyle oynayarak savunmada zaaf meydana getirmiş. Servet Çetin’in yanına Emre Aşık’ı monte etmesi, diğer Emre Güngör’ü ise sağ beke taşıması savunmadan hızlı ve isabetli pasların yapılamamasına sebep oldu.

A Millî Takımında Euro 2008’in başarılı ismi olan Emre Aşık top kullanma kabiliyeti sınırlı bir futbolcu. Bu yüzden kullandığı topların çoğu rakip tarafından kazanıldı. Onun bu hatalarını kapatmak Servet Çetin’e düştü. Bu futbolcu yine çok özverili bir mücadele ortaya koydu. Bu mücadelelerin birçoğundan da galip çıkmasını bildi.

Skibbe’nin diğer bir uygulaması ise ön libero olarak transfer edilen Portekizli Fernando Meira’yı sağ kanada çekerek onun yapacağı görevi Mehmet Topal’a vermesi oldu. Ancak Mehmet Topal kalabalık Steua Bükreş orta sahasının amansız presi karşısında çok top kaybı yaşadı. İleriye top atamadığı için sürekli olarak geriye oynadı. Bu da Galatasaray’ın ataklarını başlamadan bitirdi. Mehmet Topal bu görüntüsü ile takıma pek katkısı olmayacağını gösterdi. Meira, fizik ve kondisyon yönünden çok diri bir futbolcu. Bana Kayserispor’lu Mehmet Topuz’u hatırlattı. Topa iyi basıyor ve uzun sert pas yapmaya çalışıyor. Skibbe önündeki maçlardan Mehmet Topal-Fernando Meira tercihlerinden birini mutlaka ön liberoda görev vermek zorunda kalacaktır.

Kaleci Aykut Erçetin’in yediği hatalı goller sonucunda Galatasaray’ın Avrupa’da bu kaleci ile başarılı olamayacağını gösterdi. Ayrıca Aykut’un yaptığı bütün degajların rakip tarafından kazanıldığını da ekleyelim. Yedek kulübesinde oturan İtalyan kaleci De Sanctis Morgan’a bir fırsat verilmesi gerekir. Zaten bu kaleci geçen sezon İspanya liginde hemen hemen hiç kaleye geçmemiş. Eğer Galatasaray’da da aynı durumu yaşarsa boşuna transfer edilmiş olacak.

Servet Çetin’den sonra çalışkan olarak Hakan Balta göze çarptı. Basit ve riske girmeden oynadı. Rakibini bir-iki defa kaçırdı, ama tehlike oluşmadan kesmesini bildi. Arda Turan özellikle ilk yarıda çok çalıştı. Steua’un hocası onun ne kadar tehlikeli olduğunu bildiği için çok adamla etkisiz hale getirmeye çalıştı ve bunda da başarılı oldu. Lincoln, geçen sezona göre daha diri ve istekli göründü. Ancak ikili mücadelelerde hiç galip gelemedi. Sakatlık korkusu yüzünden rakiplerine müdahale bile etmedi. İki gol atarak Galatasaray’a az da olsa tur için ümit veren Nonda ileride tek başına kalmasına rağmen rakip için en tehlikeli isim oldu.

Bu sonuç Steau için büyük bir avantaj. Galatasaray’ın mutlaka gol atıp, galip gelmesi lâzım. Eğer Ümit Karan rövanş maçına kadar iyileşip, takıma girebilirse Nonda ile birlikte takıma Şampiyonlar Ligi’ne kalma sevincini yaşatabilir.

15.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  “Güiza, doruğa çıktı”

  “Daha her şey bitmiş değil”

  “Rövanşta çok formda olacağız”

  Avantaj Fenerbahçe’de

  Atletizmde heyecan başlıyor

  Güreşten 1 bronz çıktı

  Tur çok uzakta

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır