"Gerçekten" haber verir 17 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Vergi borçları banka hesabından kesilecek

VERGİ borcunu ödemeyen mükellefler, bankalara bildirilecek ve banka hesaplarından borç tutarı kadar para, otomatik olarak kesilerek, Maliye’nin hesaplarına aktarılacak.

Vergi borçlarını tahsil edebilmek amacıyla sert tedbirler almaya hazırlanan Maliye Bakanlığı, borçlu mükelleflere uyguladığı haciz işlemlerine bir yenisini daha eklemeye hazırlanıyor. Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), vergi alacaklarını tahsil etmek için otomatik haciz ve otomatik tahsilat uygulamasına başlıyor. Böylece idare vergi borçlularının banka hesaplarında bulunan paranın alacağına karşılık gelen tutarını otomatik olarak çekecek. Kısa süre sonra uygulamaya girecek olan yeni sistem, vergi borcu olan vatandaşlara “büyük sürpriz” yaşatacak. Zira mükellefler bankaya gittiklerinde, hesaplarında var olan paralarını yerinde bulamayabilecek. Gelir İdaresi Başkanı Mehmet Akif Ulusoy, uygulamaya çok kısa bir süre içinde geçeceklerini söyledi. Ulusoy, yeni uygulamayı şöyle anlattı: “Haciz işleminde genel mantık şudur biz bankaya haciz bildirisi göndeririz. Bu kişinin parası varsa bu paranın diyelim 50 lirasını al bize ver, deriz. Bu Amme Alacakları Yasası’nın bize verdiği bir görev ve sorumluluktur. Bu uygulama da aynen böyle olacak. Vergi borcunu ödememekte ısrar edenlere karşı yeni bir tahsilat modeli geliştirdik. Bu kişilerin isimleri ve vergi borç tutarlarını bankalara bildireceğiz. Sonra otomatik olarak o kişilerin hesabındaki para, vergi borcuna karşılık kesilip bizim hesabımıza aktarılacak. Böylece otomatik tahsilat yapılacak. Diyelim o gün kişinin hesabında para yok. O zaman tahsilat yapılamayacak. Ancak haciz emri 1 ya da 2 gün aralıklı otomatik olarak gönderileceği için vatandaşın hesabına para yattığı anda tahsilat gerçekleşecek.”

17.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Üretime faiz darbesi

  Mayınların ardından petrol araması yapılacak

  Anamur’dan KKTC’ye ‘Can Suyu’

  Vergi borçları banka hesabından kesilecek

  Mobilyacıları düğünler de kurtarmadı

  22 milyonluk istihdamın 10 milyonu kayıt dışı

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır