"Gerçekten" haber verir 17 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Mobilyacıları düğünler de kurtarmadı

AVRUPA ve Ortadoğu’ya yoğun işçilikli mobilya ihraç eden Adanalı üreticiler, düğünler sebebiyle hareketli geçmesini bekledikleri yaz döneminde umduğunu bulamadı.

Adana Sanayi Odası (ADASO) Yönetim Kurulu Üyesi ve Paşa Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı İlker Gezerşen, uzun zamandır durgun olan mobilya sektörü için bu yaz sezonunun yeni kurulacak yuvalar sebebiyle umut olduğunu kaydetti. Ağustos ayının ortalarına gelinmesine karşın sektörün beklediği hareketi yakalayamadığını anlatan Gezerşen, şunları söyledi: ‘’Bizler kaliteli üretim yapmaya çalışıyoruz, fakat petrole dayalı boya ve kauçuk gibi ürünlerin fiyatları yükselince, maliyet de yükseliyor. Döviz kuru düşük olduğu için ise yurt dışından mobilya ithal etmek ucuz oluyor. Bu ürünlerin birçoğu da Çin’den iç piyasaya giriyor. Bu yaz gelin ve damatlar ne yazık ki Çin’den gelen ucuz ve kalitesiz ürünleri tercih etti.’’ ihracatta da kur sıkıntısı yaşadıklarını vurgulayan Gezerşen, “Döviz ucuz, YTL pahalı olunca yurtdışında ürünlerimiz pahalı olarak algılanıyor. Ayrıca, yabancı pazarlarda da Çin, en büyük rakibimiz. Oysa döviz kuru normal değerlerde olsa Çinli rakiplerimizin üstesinden gelebiliriz’’ dedi. Gezerşen, Türkiye’de her yıl Eylül ayında piyasaların hareketlendiğini, umutla işlerin açılacağı günleri beklediklerini söyledi.

17.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Üretime faiz darbesi

  Mayınların ardından petrol araması yapılacak

  Anamur’dan KKTC’ye ‘Can Suyu’

  Vergi borçları banka hesabından kesilecek

  Mobilyacıları düğünler de kurtarmadı

  22 milyonluk istihdamın 10 milyonu kayıt dışı

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır