"Gerçekten" haber verir 19 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Gazze’ye özgürlük

Gazze Şeridinde yaşayan 1,5 milyona yakın Filistinliye uzun süredir uygulanan İsrail ablukasını kırmak isteyen İsrailli, Filistinli, İspanyol, İtalyan, Amerikalı, İngiliz ve diğerlerinden oluşan insan hakları gözlemcileri, yardım görevlileri ve gazetecileri taşıyan “S.S. Özgürlük” ve “S.S Gazze’ye Özgürlük” gemilerinin, hava şartlarının da getirdiği uzun bir bekleyişin ardından, Kıbrıs’ta demirledikleri limandan bu hafta içinde yola çıkması bekleniyor.

Gazze Şeridi’nde yaşayan 1,5 milyona yakın Filistinli’ye uzun süredir uygulanan İsrail ablukasını kırmak isteyen İsrailli, Filistinli, İspanyol, İtalyan, Amerikalı, İngiliz ve diğerlerinden oluşan insan hakları gözlemcileri, yardım görevlileri ve gazetecileri taşıyan “S.S. Özgürlük” ve “S.S Gazze’ye Özgürlük” gemilerinin, hava şartlarının da getirdiği uzun bir bekleyişin ardından, Kıbrıs’ta demirlediği limandan bu hafta içinde yola çıkması bekleniyor. Gemilerin, yeni bir aksilik çıkmadığı takdirde Çarşamba ya da Perşembe günü hareket etmesi ve iki günlük bir seyr-ü seferin ardından Gazze sahillerine ulaşması hedefleniyor. “Gazze’ye Özgürlük Hareketi” adlı bir kuruluşun öncülük ettiği, 17 ülkeden 40’tan fazla kişinin bulunduğu gemilerin “özgürlük yolcuları” arasında İsralli sivil toplum kuruluşu “Ev Yıkımlarına Karşı İsrail Komitesi”nin yöneticisi Prof. Jeff Halper, Prof. Norman Finkelstein, 81 yaşındaki rahibe Anne Montgomery, Nazi soykırımından kurtulanlardan Amerikan vatandaşı Yahudi Hedy Epstein (84) ve Orta Doğu Dörtlüsünün temsilcisi olan eski İngiltere Başbakanı Tony Blair’in baldızı gazeteci Lauren Booth da var. Gemidekiler, İsrail’den izin almaksızın ve İsrail karasularına uğramaksızın, rotalarının doğrudan Gazze olduğunu belirtiyor. İsrail Savunma Bakanlığı kaynakları, Filistinlilerle dayanışma için Güney Kıbrıs’tan Gazze’ye gitmeye hazırlanan Yunan bandıralı iki geminin zor kullanılarak durdurabileceği uyarısını yaparken, Dışişleri Bakanlığı da bunun İsrail’in meşrû hakkı olduğunu vurguladı. (freegaza.org)

19.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Darbecinin istifası

  Ruslar çekilmeye başladı

  Saakaşvili ABD’nin kuklası

  Evren’e arkadaş mı geliyor?

  Rusya, Güney Osetya’ya füze yerleştirdi

  Gazze’ye özgürlük

  Şevardnadze: Abhazya ayrılmaz parçamız

  ABD, Rusya’yı yeniden değerlendirecek

  İran’ın füzesi Bush’u korkuttu

  Gazze’ye özgürlük gemileri demir alıyor

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır