"Gerçekten" haber verir 31 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

İngilizler ‘Beş Vakit’i sevdi

İNGİLTERE'NİN başşehri Londra’da gösterime giren “Beş Vakit” filminin yönetmeni Reha Erdem, filmi İngiliz sinema severler ile birlikte izledi. Sinema salonunu dolduran İngilizler, filme hayran kaldı. Londra’da Renoir Sinema Merkezi’nde gösterime giren film için yüzü aşkın İngiliz izleyici salonu doldurdu.

Ünlü İngiliz film eleştirmeni Jonathan Romney tarafından film öncesinde takdim edilen yönetmen Reha Erdem de izleyicilerle birlikte filmi izledi. Filmin ardından ise Reha Erdem, Jonathan Romney’in film ile ilgili sorularını cevapladı. Ardından Jonathan Romney izleyicilere soru hakkı tanıdı. Filmin ardından salonu terk etmeyen İngiliz sinema severler, soru -cevap kısmında özellikle filmi çok beğendiklerini yönünde görüşlerini dile getirdi. Film gösterimi ve soru-cevap kısmının ardından konuşan yönetmen Reha Erdem, halkın yoğun ilgisinden dolayı mutlu olduğunu söyledi. Filmin İngiltere gösterime girmesinin kendisini mutlu ettiğini ve heyecanlandırdığını anlatan Erdem, “Film ile ilgili İngiliz gazetelerinde çıkan birkaç yorumu okudum ve çok mutlu oldum. İyi daha ne olsun.” dedi. İngiliz gazetelerinde yer alan ve filmde Batı müziğinin kullanıldığı ile ilgili yorumlara da değinen Reha Erdem, “Batı ya da Doğu diye birşey yok. Yerde toprak, yukarda gök, yukarda Allah var. Başka birşey yok. Filmde inanç ögesi çok güçlü olduğu için, müzik filmde daha da yumuşuyor.” diye konuştu. Filme gösterilen ilgiye ise “çok şükür” ile karşılık veren Erdem, şöyle devam etti: “Bu ilgi insana umut veriyor. Böyle şeyler güzel. Türkiye’den gelmişiz. Bu kadar kapalı bir toplum içinden çıkıp bu kadar kabul görmek güzel birşey. 17 Ekim’de yeni filmim İstanbul’da gösterime girecek. Onunla ilgili pek birşey söylemek istemiyorum. Zaten onun heyecanındayım. Benim aklım daha çok yeni çıkacak filmde. Çünkü bu 2 yıl önce bitmiş bir film. İnşallah onun kaderi de bu film gibi olur.” şeklinde konuştu.

/ Londra

31.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Konya’da tarihe 15 milyon YTL

  Türkiye, uluslararası kitap fuarlarında

  Hızır Paşa Camii’ndeki kitabe, köprüye ait çıktı

  Miniklere Uğurböceği’nden yeni kitaplar

  İngilizler ‘Beş Vakit’i sevdi

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır