"Gerçekten" haber verir 31 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

İki Trabzon gördük

İki yarıda iki farklı Trabzonspor izledik. Ersun hoca da söyledi ama ne yalan söyleyeyim, ilk yarının Trabzonspor'u bana eski yılları hatırlattı. En son Fatih'li Gökdeniz'li kadroya aklım gitti. İlk yarıda yakalanan pozisyonların bazı takımlar bir maçın tamamında yakalayamıyor. Bunların tamamı da gollük pozisyonlardı ve bana göre forvetler her zaman böyle kolay pozisyonlar bulamazlar.

Bu yarıda Yattara, Selçuk, Colman, çağdaş futboldan örnekler verdiler. İlk iki maçında eleştirdiğimiz Colman hei iki golün de kahramanı. Hele Yattara'ya 60 metreden gönderdiği ayağa pas muhteşemdi. Bu performansının üzerine koyması lazım ama yine de Trabzonspor orta alanda bir oyun kurucuya ihtiyaç var. Maçın ikinci yarısında bu bariz belli oldu. 2-0 öndeki Trabzonspor'dan farkı açmasını bekledik ki böyle ataklar da geldi ama gol gelmedi.

Trabzonspor Yattara'sız duruyor ama buna rağmen pozisyon üretebiliyor. Sevindirici olan bu. Yattara sakatlanmasa bu maçın sonucu da yorumu da farklı olurdu. Yattara çıkınca Ankaragücü savunması risk aldı biraz daha ileride oyunu kurmaya başladı. Trabzonspor, bu yarıda kontratak sistemine döndü. İşte takımı böyle durumlarda yönetecek 10 numaraya böyle anlarda ihtiyaç var. 2-0 galipken son anlarda yediğiniz golden sonra bir gol daha yerdiniz ve bu hiç adaletli olmazdı. Oyunun sonucu 7-1 gibi bir skorla bitmesi gerekirken, 2-1 bitiyor. Trabzonspor oyun üstünlüğünü skora da taşımak zorunda. Şampiyonluğa giden rakiplerinizle oynadığınızda bu pozisyonları da kaçırırsanız sonuç iyi olmaz.

Bu maçın en güzeli Selçuk'tu. A Milli Takıma seçilmek ona olumlu yansımış. Hem oynuyor hem de gol atıyor. Colman, Selçuk'tan daha teknik ve daha fazlasını yapabilir. İki haftada 6 puan çok çok iyi. Şu ana kadar işler yolunda gidiyor ve aykırı ses çıkartmak da gereksiz. Üçüncü hafta Beşiktaş maçı var ki bu maç gerçek Trabzonspor'u ortaya çıkaracak.

KADİR BIYIKLI

31.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Daum, Ümit Özat için ağladı

  Yaralı G.Saray Kayseri'de 3 puan arıyor

  Terim kadroya 3 yeni isim aldı

  Trabzonspor ligde 2 maçta 6 puan topladı

  UEFA Süper Kupası'nı Rus ekibi Zenit kazandı

  İki Trabzon gördük

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır