"Gerçekten" haber verir 13 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

ABD'li komutan: Irak’ta zafer yok

Irak’taki ABD birliklerinin komutanı general David Petraeus, bu ülkede zafer elde edildiğini hiçbir zaman söyleyemeyeceğini ifade etti. Petraeus, Irak’taki mücadelenin, bir tepeyi ele geçirip, bayrağı dikmek ve eve zaferle dönmek gibi bir şey olmadığını belirtti.

Görev süresi yakın zamanda dolacak general Petraeus BBC’ye verdiği demeçte, Irak’ta güvenlik alanında yakın zamanda elde edilen kazançların kesin olduğunu ve ABD’nin hala uzun bir mücadeleyle karşı karşıya bulunduğunu söyledi. Petraeus, Irak’taki mücadelenin, bir tepeyi ele geçirip, bayrağı dikmek ve eve zaferle dönmek gibi bir şey olmadığını da belirtti.

Amerikan askerlerinin Irak kentlerinden gelecek yıl ortalarına kadar çekilip çekilmeyeceğine dair bir soruyu general, “mümkün” şeklinde cevapladı. Irak’taki görevine geçen yıl Şubat’ta devralan Petraeus, Irak’ta ufukta gerçek sorunlara dönüşecek “birçok fırtına bulutunun” bulunduğunu söyledi. Irak’taki genel durumu “zor ancak ümit verici” şeklinde değerlendiren Petraeus, Irak’taki gelişmelerin az da olsa sürdüğünü, ancak durumun hassasiyetini koruduğunu ifade etti. ABD Merkez Komutası’nda üstleneceği yeni görevinde Afganistan’daki operasyonları da denetleyecek olan general Petraeus, Afganistan’daki temayüllerin doğru yönde gitmediğini ve bunlarla ilgilenilmesi gerektiğini belirtti.

13.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  ABD'li komutan: Irak’ta zafer yok

  Fransa’da laiklik tartışmaları alevlendi

  Rus birlikleri Gürcistan’dan çekiliyor

  Sudan’dan yatırım dâveti

  Mısır Dışişleri Bakanı Türkiye’ye gelecek

  Finlandiya, Lizbon anlaşmasını onayladı

  İran’da otobüs nehre uçtu: 12 ölü

  Polonya’da eski lider yargılanıyor

  Geçen yıl, 9.2 milyon çocuk öldü

  Bilimciler yaratılışı tartışıyor

  Kadınlar daha çok kâbus görüyor

  Şizofreni, beyin gelişimiyle bağlantılı olabilir

  Google eski gazeteleri arşivliyor

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır