"Gerçekten" haber verir 13 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Bilimciler yaratılışı tartışıyor

İngİlİz The Guardian gazetesi, Profesör Reiss’in “yaratılış ve akıllı tasarımın tartışma dışında bırakılması bazı öğrencileri bilimden uzaklaştırıyor.” dediğini aktardı.

Reiss, yaratılışın ve akıllı tasarımın okullardaki bilim derslerinde okutulması gerektiğini vurguladı. Bu konuların tartışma dışı bırakılmasının “ters teptiğini” vurgulayan Reiss, bazı öğrencileri de bilimden uzaklaştırabileceğini savundu. Her 10 öğrenciden birinin yaratılışa inanan aileden geldiğine dikkat çeken İngiliz akademisyen, “20 yıldır biyoloji öğretiyorum. Deneyimlerimin bana söylediği bu çocuklara yanlış birşeye inandığını söylerseniz bilim hakkında daha fazlasını öğrenmek istemeyebilirler. Sürekli evrime vurgu yapmak öğrencilerin fikirlerini değiştirmesine neden olmuyor.” dedi. Reiss ayrıca, bilim öğretmenlerinin yaratılışı “yanlış algılama” olarak değil “dünya görüşüne” bir alternatif olarak görmesi gerektiğine dikkat çekti.

Profesör Reiss’in bu açıklamalarına tepki gösteren Profesör Lewis Wolpert, yaratılışın din derslerinde okutulması gerektiğini savundu. Liverpool Üniversitesi’nden Fizik Profesörü John Fry, bilim derslerinin yaratılışın öğretilmesi için uygun yerler olmadığını kaydetti. Fry, bilim derslerinde evrime karşı bilimsel kanıtlarla karşı çıkılabileceğini vurguladı. Profesör Reiss de yaratılışın bilimsel olmadığını belirterek buna karşın bilim derslerinde okutulmaması için bunun yeterli bir sebep olmadığını kaydetti. Reiss’e destek çıkan Exeter Üniversitesi’nden Profesör John Bryant, “Yeterli zaman varsa ve sınıftakiler yeterince olgunsa tartışılabilir.” dedi.

/ LONDRA

13.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  ABD'li komutan: Irak’ta zafer yok

  Fransa’da laiklik tartışmaları alevlendi

  Rus birlikleri Gürcistan’dan çekiliyor

  Sudan’dan yatırım dâveti

  Mısır Dışişleri Bakanı Türkiye’ye gelecek

  Finlandiya, Lizbon anlaşmasını onayladı

  İran’da otobüs nehre uçtu: 12 ölü

  Polonya’da eski lider yargılanıyor

  Geçen yıl, 9.2 milyon çocuk öldü

  Bilimciler yaratılışı tartışıyor

  Kadınlar daha çok kâbus görüyor

  Şizofreni, beyin gelişimiyle bağlantılı olabilir

  Google eski gazeteleri arşivliyor

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır