"Gerçekten" haber verir 14 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Ruslar Poti’den çekildi

RUS askerlerinin, Gürcistan’ın liman kenti Poti’den çekilmeye başladığı bildirildi.

Gürcistan İçişleri Bakanlığı yetkilisi Şota Utiaşvili, Rus güçlerinin Poti yakınlarında mevzilendikleri iki karakoldan tamamen çekildiğini kaydetti. Rusya yönetimi, Gürcistan’ın Poti şehrinden Pazartesiye kadar, kalan yerlerden de gelecek ay çekileceği vaadinde bulunmuştu.

Gürcistan’ın Karadeniz kıyısındaki liman şehri Poti ve Abhazya sınırındaki Senaki şehirlerinde konuşlanan Rus birliklerinin geri çekilmesinin başladığı bildirildi.

Gürcistan’ın Poti şehri çevresindeki geçici Rus üssü ve bölgedeki 6 kontrol noktasında konuşlanan Rus zırhlı araç ve kamyonlarının bölgeden çekilmeye başladığı bildirildi. Gürcistan Güvenlik Konseyi Başkanı Aleksandr Lomaya, Rus birliklerinin çekilmesini doğrulayarak, “Rusya, Avrupa Birliği liderleri ile yaptığı anlaşma gereği, 15 Eylül’e kadar bölgedeki kuvvetlerini çekme vaadini yerine getiriyor.” dedi. Gürcü yetkili ayrıca Rus birliklerinin bölgede çatışmalar öncesi yerlerine dönmesini istediklerini bildirdi. Lomaya ayrıca Gürcistan’da 1200 civarında Rus askerinin Abhazya ve Güney Osetya dışındaki 19 kontrol noktasında mevcudiyetini koruduğun belirtti.

Rus birliklerinin Gürcistan’ın batısından çekildiği haberlerini Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Andrey Nesterenko da doğruladı. Nesterenko, “Şu an Gürcistan’ın batısındaki Rus mevzilerinden askerlerin geri çekilmesi devam ediyor.” dedi.

Rusya, Gürcistan krizinde Avrupa Birliği (AB) dönem başkanı Fransa ile yaptığı anlaşma gereği birliklerinin çekilmesinin birinci aşaması olarak 15 Eylül’e kadar Gürcistan’ın batısındaki askerlerini geri çekme vaadinde bulunmuştu. Gürcistan’ın diğer bölgelerindeki Rus kuvvetlerinin ise bir ay zarfında çekilmesi öngörülüyor.

Rusya ve Gürcistan arasında geçtiğimiz aylarda yaşanan savaş sonrası, Rus birlikleri güvenlik gerekçesi ile Gürcistan’ın içlerine kadar ilerlemiş ve burada konuşlanmıştı. Rusya ayrıca Abhazya ve Güney Osetya’nın güvenliğini sağlamak gerekçesi ile bu bölgelerin dışında Gürcistan topraklarında tampon bölge ve kontrol noktaları oluşturmuştu. Gürcistan Rusya’nın bu hareketinin topraklarının açık bir işgali olduğunu ifade ediyor.

/ Tiflis

14.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Ike kasırgası Teksas’ı vurdu

  Ruslar Poti’den çekildi

  Nalbantyan: Gürcistan’a istikrar diliyoruz

  Putin, yeni başkandan yeni bir başlangıç bekliyor

  Ladin’in oğlu, barış yemeği verdi

  Latin Amerika, ABD’ye kazan kaldırdı

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır