"Gerçekten" haber verir 14 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Nalbantyan: Gürcistan’a istikrar diliyoruz

ERMENİSTAN Dışişleri Bakanı Edvard Nalbantyan, Gürcistan’ın kısa sürede sorunlarını çözmesini ve istikrara kavuşmasını temenni ettiğini kaydetti.

Tiflis’te temaslarda bulunan Nalbantyan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gürcistan’ın Rusya ile aralarındaki sorunları barışçıl yollardan çözüme kavuşturmasını istediklerini kaydetti. Bölgede çıkan krizin kendilerini de etkilediğini söyleyen Nalbantyan, “Gürcistan, bizim için önemli bir ülke. Dış ticaretimizin büyük bölümünü bu ülke üzerinden yapıyoruz. Gürcistan’ın kısa sürede sorunlarını çözmesini ve istikrara kavuşmasını temenni ediyorum” dedi. Nalbantyan, Rusya’nın Güney Osetya ve Abhazya’nın bağımsızlıklarını tanımasıyla ilgili bir soru üzerine, “her zaman hassasiyet gösterdikleri bu konularla ilgili olarak Ermenistan’ın benimsediği değişmez ilkeler bulunduğunu” kaydetti. Nalbantyan, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın yakında Gürcistan’a resmî ziyarette bulunacağını da bildirdi.Tiflis’teki temasları sona eren Nalbantyan, Gürcistan Dışişleri Bakanı Eka Tkeşelaşvili, Başbakan Lado Gurgenidze ile görüştü ve Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili tarafından kabul edildi.

/ Tiflis

14.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Ike kasırgası Teksas’ı vurdu

  Ruslar Poti’den çekildi

  Nalbantyan: Gürcistan’a istikrar diliyoruz

  Putin, yeni başkandan yeni bir başlangıç bekliyor

  Ladin’in oğlu, barış yemeği verdi

  Latin Amerika, ABD’ye kazan kaldırdı

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır