"Gerçekten" haber verir 14 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Ladin’in oğlu, barış yemeği verdi

USAME Bin Ladin’in oğlu Ömer Bin Ladin’in, Mısır’da Piramitlerin yanındaki çiftliğinde babasının sorumluluğunu üstlendiği 11 Eylül saldırılarının yıldönümünde “barış için” iftar yemeği verdiği ortaya çıktı.

Londra merkezli Şark El Avsat gazetesinin haberine göre Ömer Bin ladin (27) ve İngiliz eşi Zeyna (52) iki gün önce Mısır’ın Ebu Sayr bölgesindeki “at çiftliği” evlerinde iftar yemeği verdi. İftar yemeğinin sebebi ise bütün dünyayı sarsan 11 Eylül saldırısının yedinci yıldönümü dolayısıyla olduğu açıklandı. İftara davetli gazetecilere bir açıklama yapan Ömer Bin Ladin’in ve eşinin Suzan isimli arkadaşı “(Ömer ve eşi için)İftar hakkında herhangi bir açıklama yapmak istemiyorlar. Fakat barış için burada toplanıyoruz.” dediği belirtildi. Davet sahiplerinin ise gelen gazetecilerden kamera ve mikrofonlarını kapatmalarını, sadece dinlemelerini istedikleri belirtildi. Usame Bin Ladin’in 19’u erkek, ikisi kız 21 çocuğundan dördüncüsü olan Ömer, tıpkı amcası Halit gibi Kahire’de yaşıyor. Ömer, 2000 yılından beri babası hakkında hiçbir şey bilmediğini söylüyor. En son yaptığı basın açıklamasında da babasının yaptığı sivil saldırılarına katılmak istemediği için ondan ayrıldığını belirtmişti. Gözlerden uzak yaşayan Ömer Bin Ladin, bu yılın başlarında basında 11 Eylül saldırılarına ve şiddete karşı olduğu demeçlerinin yer almasıyla birlikte gündeme gelmişti. 11 Eylül ve şiddete karşı olan Ömer, babasının terörist olduğunu ise kabul etmiyor.

/ Mekke

14.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Ike kasırgası Teksas’ı vurdu

  Ruslar Poti’den çekildi

  Nalbantyan: Gürcistan’a istikrar diliyoruz

  Putin, yeni başkandan yeni bir başlangıç bekliyor

  Ladin’in oğlu, barış yemeği verdi

  Latin Amerika, ABD’ye kazan kaldırdı

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır