"Gerçekten" haber verir 07 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.
 

Spor

Umutlar tükeniyor

Fenerbahçe kan kaybetmeye devam ediyor. Kayserispor önünde alınan ağır yenilgi kolay kolay unutulmayacak.

Geçen sezon Avrupa'da çeyrek final oynayan bu takım 3 ay içinde bu duruma nasıl geldi, izah etmek çok güç. Bu sezon 6 maçın 4'ünü yenilgi ile kapatılması şampiyonluktan hızla uzaklaşılması demektir. 16 puanla lider koltuğunda oturan Trabzonspor'u yakalamak artık kolay olmayacaktır.

Kayserispor maçını iyi bir başlangıç olarak gören İspanyol çalıştırıcı Aragones de bu yenilgiye çok şaşırmıştır. Galibiyet dışında hiçbir sonuç beklemiyordu. Takımın yarısından fazlasının sakatlık yüzünden forma giyememesi ise kafaları karıştıran önemli bir soru. Sezon başından beri ideal bir kadro kurulamadı. Bu açıdan bakıldığında antrenman programlarının yeniden gözden geçirilmeli.

Daniel Guiza ve Emre Belözoğlu ikilisine 26 milyon Avro ayıran yönetim, ne yazık ki, koskoca Fenerbahçe'nin yedek kulübesini adeta amatör futbolcularla doldurdu. İlhan Parlak, Ali Bilgin ve Gürhan gibi gençler bu takımı sırtlayacak oyuncular değil. Kayserispor'un bile yedek oyuncuları Fenerbahçe'ye oranla daha kaliteliydi.

Yönetim verdiği kararların arkasında duruyor ama tribünler şimdiden Zico, Aurelio ve Kezman için destek tezahüratları yapmaya başladı. Golcü Semih bir aydır takımda yer almıyor. Bu yüzden Guiza maçlarda tek başına gol atmak için çaba gösteriyor ama beceremiyor. Yanında bir Kezman olsaydı herşey değişirdi. Orta sahaya Aurelio'nun yerine alınan Josico'yu daha kimse göremedi. Gelir gelmez sakatlığı nüksederek takımı yalnız bıraktı.

Sakatlığı düzelmeye başlayan Deivid ve Vederson'u taraftarlar dört gözle bekliyor. Bu iki futbolcu takıma artı bir enerji verecek. Ayrıca Alex bu takımın herşeyi. Onun yokluğunda takım hücum organizasyonu bile gerçekleştiremiyor. Alex yürüyor, koşmuyor diyenler Kayserispor maçında onun yokluğunu çok iyi görmüşlerdir. Bu maçta şu oyuncu iyi oynadı diyebileceğimiz bir isim yok. Hepsi birbirinden kötüydü. Kaleci Volkan'a kaptanlık bandı takanları da anlamıyorum. İçine kapanık bir insana böyle bir sorumluluk verilir mi? Kendini yönetemeyen biri, takım arkadaşlarını nasıl yönetecek?

Milli maç arası Fenerbahçe'nin hatalarını görmesi açısından iyi bir fırsat oldu. Alınan yenilgiler şampiyonluk umudunu her güçen gün azaltıyor. Avrupa'da da 2. tura çıkmak zor görünüyor. En azından UEFA'ya kalmak için takımın bir an önce toparlanması lazım. Yoksa bu sezon her açıdan Fenerbahçe için hüsran olacak gibi görünüyor.

EROL DOYURAN

07.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Aragones'in mazereti transfer

  MAÇ BOYUNCA BAŞINI KALDIRAMADI

  ROBERTO CARLOS:TARAFTARIN SABRI TAŞTI

  G.Saray gözünü UEFA'ya çevirdi

  TERİM: MESUT ÖZİL'LE PAZARLIK YAPMAM

  Umutlar tükeniyor

  Bursa'yı çözemedi

  Bursaspor'lu Yusuf Şimşek'in A Millî Takım sevinci

  Adıyamanspor'lu 8 futbolcu yemekten zehirlendi

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır