"Gerçekten" haber verir 07 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.
 

Spor

Bursa'yı çözemedi

Geçen yazımızda G.Saray'la ilgili defansif zaaflardan bahsetmiştik.

Bunu aşarsa teknik kapasitesi yüksek olan oyuncu kadrosuyla tutulamayan bir ekip olur demiştik. Hatta seksenli yılların Milan örneğini vermiştik. Bütün bunları demiştik demesine de, bunu icra edecek mekanizmayı yazmamıştık. Evet bir takımı her türlü hazır hale getirmek teknik direktörün işidir. G.Saray'ın bu kadrosunu büyük hedeflere koşacak hale getirmekse, Skibbe'nin işi değildir. Ayrıca bir takımın yarısının sakat olması ise çalışmayla alakalı diye düşünüyorum. İyi çalışan, zor şartlara hazır hale gelen bir oyuncu o zorluklardan sakatlanmaz. Sadece darbeye bağlı olarak sakatlanabilir ki, o da sezon içinde bir kaç oyuncuyla sınırlı olabilir. Bakıldığında yarısı sakat olan bir takımın çalışma zaafiyeti olmaması mümkün değil. Aynı şeyler F.Bahçe için de geçerli. Bir sürü sakatları var.

G.Saray sezon açılış için Bursa da, Bursaspor ile maç yapmıştı. O maçta bu takımın ne kadar zorlu olduğunu görmüştük. Yeni transfer Yusuf un, önemli bir oyuncu olduğunu ve takımın ona bağlı bir oyun yapısı olduğunu daha önce oynadığı takımlardan biliyorduk. Bursasporda da aynı karakterde oynadığını gördük. Öncesini Skibbe bilemeyebilir. Ancak sezon açılışında bu takımı analiz etme şansı bir şekilde ona lutfedilmiş. Ama o bunu maalesef algılayamamış. Hadi öncesini bıraktık, maç başladı Yusuf her topu alışında takımını gol pozisyonuna sokarken pozisyonlar adeta birbirinin kopyasıydı. Aynı şekildeki üçüncü pozisyondan Yusuf golü attırdı ama Skibbe'nin bu oyuncuyla ilgili en ufak bir tedbiri yoktu. Bu arada yardımcı antrenör Ümit Davala da en az onun kadar sorumlu. Tabi bu konuyla ilgili onu uyarmamışsa.

G.Saray bu maçı on kişi oynadı. İlk yarıda Arda ikinci yarıda Lincoln sahada yoktu. Bir oyuncu sakat sakat sahaya neden sürülür inanılır gibi değil. Arda yüzünde acı ifadesiyle 90 dakika sahada tutuldu. Orta sahadaki boşluğu diri bir oyuncuyla güçlendirmeyi teknik heyet düşünmeyince, Yusuf belkide hayatının en kolay maçını oynadı. Lincoln adeta nazlı bir bebek. Hiç mücadele yapmıyor. Azıcık baskı yiyince idmalanlarda şov yaptığı oyuncağını hemen terkediyor. Hadi defansa yardıma gelmiyor. Bari topu kaptırmamak için biraz dirense takımına katkı sağlayacak.

G.Saray ligdeki ilk zorlu rakip karşısında başarısız oldu. Netice daha da farklı olabilirdi. Umarım yönetim konuyla alakalı gerekli tedbirleri yol yakınken alır. Aksi halde, şampiyonluğun ötesinde "Kadıköyde final" hedefi ham hayalden öteye geçmez.

SAİD OKUR

07.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Aragones'in mazereti transfer

  MAÇ BOYUNCA BAŞINI KALDIRAMADI

  ROBERTO CARLOS:TARAFTARIN SABRI TAŞTI

  G.Saray gözünü UEFA'ya çevirdi

  TERİM: MESUT ÖZİL'LE PAZARLIK YAPMAM

  Umutlar tükeniyor

  Bursa'yı çözemedi

  Bursaspor'lu Yusuf Şimşek'in A Millî Takım sevinci

  Adıyamanspor'lu 8 futbolcu yemekten zehirlendi

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır