"Gerçekten" haber verir 10 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Aksaray Yunus Emre’yi anıyor

ÜNLÜ düşünür ve halk ozanı Yunus Emre, Aksaray ve Kırşehir valilikleri tarafından Aksaray’ın Ortaköy ilçesine bağlı Sarıkaraman beldesindeki Yunus Emre Anıt Mezarı’nda düzenlenen törenle anıldı.

Aksaray Valisi Sebati Buyuran, geçen sene düzenlenen faaliyetlerin yeterli olmadığını belirtti. Bu yıl Kırşehir Valiliği ile ortak bir anma programı gerçekleştirdiklerini ifade eden buyuran, sempozyum, faaliyetler ve çeşitli faaliyetlerden oluşan bir program düzenlediklerini kaydetti. Yunus Emre’nin dünyaca tanınan bir düşünür olduğunu dile getiren Buyuran, ‘’Yunus Emre, sadece bir günde değil, her zaman anılması ve anlatılması gereken bir zat. Özellikle dünyamızın içinde bulunduğu duruma baktığımızda, terörün, şiddetin, insanların birbirine karşı yürüttüğü vahşetin hergün yaşandığı bir ortamda Yunus’un düşüncesi ve felsefesinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlamak ve anlatmak gerekir’’ dedi.

Uzun bir süredir sempozyum hazırlıklarının devam ettiğini kaydeden Buyuran, Uluslararası 1. Yunus Emre Sempozyumu’nda, üniversiteler ve Kültür Merkezinin büyük katkıları olduğunu ifade etti. Yunus Emre’yi Anma Programı, tasavvuf mûsikisi ve sema programı ile devam etti. Tören sonunda Yunus Emre’nin Çilehanesi ve Taptuk Emre Türbesi ziyaret edildi. Yunus Emre’yi Anma Programı’na Kırşehir Valisi Lütfullah Bilgin, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Sağlam, Sarıkaraman Belediye Başkanı Yahya Gürsoy ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Yunus Emre’yi anma faaliyetleri ‘’1. Uluslararası Yunus Emre Sempozyumu’’ ile devam edecek. Sempozyumda Yunus Emre’nin hayatı, fikir ve düşünceleri bilimsel olarak kapsamlı şekilde ele alınacak ve sonuçları bilim dünyasının hizmetine sunulacak. Sempozyuma Türkiye’nin yanı sıra, Amerika, Azerbaycan, Türkmenistan, Özbekistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Macaristan’dan bilim adamları katılacak.

10.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Aksaray Yunus Emre’yi anıyor

  İtalyan eli Türk dolmasına değdi

  Selçuklu şehir dokusu korunmalı ve yaşatılmalı

  İstanbul’da, Balkan Sempozyumu

  Bektaşi şairin Ehl-i Beyt sevgisi

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır