"Gerçekten" haber verir 10 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

İstanbul’da, Balkan Sempozyumu

İHH İnsanî Yardım Vakfınca düzenlenecek ‘’Balkan Sempozyumu’’, 9 Balkan ülkesinin başmüftülerini İstanbul’da bir araya getirecek.

İHH’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul Cevahir Otel’de 18-19 Ekim 2008’de düzenlenecek sempozyuma, Diyanet İşleri Başkanlığı da destek veriyor. Sempozyuma; Bosna-Hersek, Arnavutluk, Kosova, Makedonya, Bulgaristan, Sırbistan, Karadağ, Hırvatistan ve Batı Trakya (Gümülcine) başmüftüleri katılacak. Sempozyum, nüfusu 80 milyon olan ve 12 milyon Müslüman’ın yaşadığı Balkan coğrafyasında, savaş ve istikrarsızlıklar yüzünden bugüne kadar ortak bir platformda buluşamayan Balkan ülkelerindeki Müslümanların durumları ekonomik, sosyal, siyasal, dinî ve kültürel olmak üzere her açıdan ele alınacak. Yakın tarihe şahitlik eden din adamı, akademisyen ve aktivistler, Osmanlı İmparatorluğu’nun yıkılmasından sonra Balkanlar’da yaşanan sancılı süreci, Balkan Müslümanlarının son yarım asırda maruz kaldıkları göçleri, asimilasyon uygulamalarını, yasakları ve bütün bu süreçlerden sonra bugün gelinen nokta hakkında tebliğlerini sunacaklar.

10.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Aksaray Yunus Emre’yi anıyor

  İtalyan eli Türk dolmasına değdi

  Selçuklu şehir dokusu korunmalı ve yaşatılmalı

  İstanbul’da, Balkan Sempozyumu

  Bektaşi şairin Ehl-i Beyt sevgisi

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır