"Gerçekten" haber verir 10 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

İtalyan eli Türk dolmasına değdi

Annesi İtalyan, babası Antakyalı ‘Antonio’ takma adlı Altuğ Abidoğlu, İtalyan tarzı beslenmeyle çıktığı 100 kilodan, zeytinyağlı yemeklerle 65 kiloya inince Türkiye’nin 7 bölgesine ait dolmaların satıldığı ‘’Mydolmam’’ isimli bir lokanta açtı.

Altuğ Abidoğlu, yaptığı açıklamada, iş yerinde, Türkiye’nin bir çok bölgesinde farklı sebzelerden yapılan dolmaları tanıtmak isteğini söyledi. Amacının geçmişten günümüze gelen ve unutulan yemek kültürünü yaşatmak olduğunu ifade eden Abidoğlu, bütün ürünleri yöresinden getirerek patlıcan, kabak, biber, kabak çiçeği, enginar ve lahana dolmaları yaptıklarını belirtti. Türkiye’de dolma çeşidinin çok fazla olduğunu ve şimdilik 12 çeşit dolma satışı yaptıklarını ifade eden Abidoğlu, şunları kaydetti: ‘’Ege bölgesinden kabak çiçeği, Doğu bölgesinden kuru ve nar ekşili dolmalar, Halep işi patlıcan dolması, Karadeniz bölgesinden kara lahana, İç Anadolu bölgesinden Tokat sarmasından aklınıza gelebilecek bulgurlu, pirinçli dolmalardan esinlendik. Sarma yaprağımız Tokat’tan, pirincimiz Edirne’den, nar ekşimiz Antakya’dan, baharatlarımız Gaziantep, patlıcan, kırmızı biber gibi kuru ürünlerimiz Kahramanmaraş’tan geliyor. Yani biz her ürünü bölgesinden alarak, birleştirerek, lezzetiyle satışa sunuyoruz.’’

Lokantayı açmasındaki en büyük etkenin İtalyan annesinin yemekleri olduğunu ifade eden Abidoğlu, 2 yıl işsiz kaldığını ve evde annesinin yemeklerini yiyerek 100 kiloya çıktığını belirtti. Abidoğlu, ‘’Sağlıklı beslenme anlamında doğru tercihin zeytinyağlı yemekler olduğuna karar verdim. Bu işe başlarken ve iş yerini kiralarken cebimde 5 milyonum vardı. Kredi çekerek ve bu tatları Türkiye geneline yaymak amacıyla lokantayı açtım. Çeşit olarak bu ürün yelpazesi bana yetiyor ancak ileride müşterilerden gelen talepler doğrultusunda değişikler olabilir’’ diye konuştu. Zeytinyağlısı 4.90 YTL, etli çeşidi 6.90 YTL’ye satılan dolmalar şimdiden büyük ilgi görüyor.

10.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Aksaray Yunus Emre’yi anıyor

  İtalyan eli Türk dolmasına değdi

  Selçuklu şehir dokusu korunmalı ve yaşatılmalı

  İstanbul’da, Balkan Sempozyumu

  Bektaşi şairin Ehl-i Beyt sevgisi

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır