"Gerçekten" haber verir 11 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Demokrasiyi, teröre feda etmeyeceğiz

İçİşlerİ Bakanı Beşir Atalay, terörle mücadele sırasında hukukun üstünlüğünden, demokratikleşmeden ve insan haklarından taviz vermelerinin beklenmemesini isteyerek, ‘’Demokrasiyi, teröre feda etmeyeceğiz’’ dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, bakanlığı ve bağlı kuruluşların bütçelerinin sunumunu yapan Atalay, bakanlığının, ülkenin her karış toprağına hizmet götürmek ve bütün vatandaşları kucaklamak üzere örgütlendiğini söyledi. Güvenlik hizmetlerinde hukukun üstünlüğü, sivil katılım, denetime açıklık, şeffaflık gibi evrensel değerleri kapsayan zihniyet dönüşümüne önem verdiklerini belirten Atalay, güvenliğin yasal altyapısının oluşturulması ve güvenlik güçlerinin etkinliğinin arttırılmasına yönelik attıkları adımlar hakkında bilgi verdi. Atalay, toplumun rahatsızlık duyduğu, korku ve endişeye sebep olan ‘’sokak suçları’’ ile etkin şekilde mücadele edildiğini ve başarı sağlandığını belirtti. Organize suç örgütleriyle mücadelede çok başarılı sonuçlar elde ettiklerini belirten Atalay, hükümet olarak, ‘’Temiz ülke, temiz toplum’’ için her türlü suç örgütünün ortaya çıkarılması ve bunlarla kararlı şekilde mücadele edilmesi gerektiğine inandıklarını ifade etti. Atalay, ‘’Bütün gayret ve çalışmalarımız, karanlık odakların ve alanların olmadığı, şeffaf ve demokratik bir toplum ve devlet yapısı, aydınlık bir ülke içindir. Yaptığımız çalışmalar, toplum yapısının çürüten her türlü illegal yapılanmanın cesareti kırılmıştır’’ diye konuştu.

Türkiye’nin 30 yıldır terörle mücadele ettiğini, bu süreçte sosyal ve ekonomik sorunlar ile kültürel hassasiyetlerin sürekli istismar edildiğini ve ülkenin ağır bedeller ödediğini belirten Atalay, şöyle konuştu:

‘’AK Parti iktidarı olarak, millî birlik ve beraberliğimizi, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü, devletimizin bekasını ve üniter yapımızın korunmasını en büyük öncelik olarak görüyoruz. Biz, toplumumuza hep şu mesajları verdik: Huzur ve istikrarımıza hep birlikte sahip çıkacak ve geleceğe dair ortak hedeflerimiz etrafında kenetleneceğiz. Bütün meselemiz, vatandaşlarımız arasında hiçbir ayrım gözetmeksizin ülkemizin bütün insanlarını kucaklamaktır. Bütün sorunlarımız için çare; daha çok demokrasidir, daha çok özgürlüktür, daha çok yatırımdır, daha çok üretimdir. Çare, güvendir, istikrardır. Güven ve istikrarın olmadığı hiçbir yerde gelişme olmaz. Terör ve şiddetin var olduğu hiçbir yerde de kalkınma olmaz, huzur ve refah olmaz. Güvenlik ve terör hepimizin meselesidir. Bu konu, siyasi değil, millî bir meseledir. Millî bir mesele olduğu için de topyekun mücadele edilmesi zorunluluğu vardır.’’

Ankara / aa

11.11.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Marmaray’da son imzalar

  Açlık sınırı 812 YTL’ye çıktı

  Elektrikler kesildi, herkes panikledi

  Bediüzzaman Mevlidi hazırlığı

  TELEVİZYON KİLO ALDIRIYOR

  Eğitimciler, doğal gaza zammı protesto etti

  “Bafa’ya su, Ege’ye bereket” projesi

  Olmayan kuruma müdür atandı

  Finike’de orman yangını çıktı

  Türkiye-İtalya zirvesi yarın toplanacak

  Gül’den, Atatürk ve inkılâp övgüleri

  TİB Başkanı: Dinlemede çok şeffafız

  Sosyal güvenlik eksikliği yoksullaştırıyor

  12 Eylül’de partilerin, 28 Şubat’ta milletin sosyolojisi bozuldu

  Demokrasiyi, teröre feda etmeyeceğiz

  “ZİHNİYET DÖNÜŞÜMÜNE İHTİYAÇ VAR”

  “KİMSE BİZDEN TAVİZ BEKLEMESİN’’

  Çin parlamento heyeti TBMM’de

  Bayraktar: Kıbrıs, tarım faslında kriter olmamalı

  Kıbrıs’ta 7. görüşme bugün

  27 kaçak yakalandı

  İDO'dan, Kurban Bayramında ek seferler

  Minarede güvercin var

  Mevsimine göre beslen, hastalıktan korun

  Maldivler, yüksek yerler için para biriktiriyor

  Yaban hayatına koruma

  Erik ağacı çiçek açtı

  OTİSTİK ÇOCUKLARA HAYVANLARLA TERAPİ

  Emzirilen bebeklerin akciğerleri daha güçlü

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır