"Gerçekten" haber verir 01 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Ruhan ASYA

Gelin birlik olalım, CHP’yi iktidar yapalım!



“Kırk yıllık Kâni, olur mu Yani” demeyin, oluyormuş. Bir türlü mutlu sonla neticelenemeyen “başörtüsü” filminde kötü adam rolünü oynayan CHP büyük bir inkılâp geçiriyor. Mâlûm, zaten inkılâpların partisi o. Yıllardır inanan kesime ve son yıllarda başörtüsüne karşı güttüğü politikanın tutmadığını anlayan Deniz Baykal artık iyi adam rolüne soyundu. Başörtüsü söz konusu olduğunda anamuhalefet olma payesini kimseye kaptırmayan Baykal, yeni imajıyla çarşafa bile kucak açmış durumda. Mavi boncuk kampanyası mı desek, rozet kampanyası mı, bilmem.

“Kahrolsun şeriat” sloganının yerini, şimdilerde “Gelin birlik olalım, CHP’yi iktidar yapalım” sloganı almış durumda. “Gel, gel! Ne olursan ol, gene gel. İster çarşaflı, ister türbanlı, ister laik, ister Kemalist. Ne olursan ol, gene gel” diyen CHP’nin altı oklu kapı tokmağını çal, sonra rozet al.

Uzun yıllardan beri siyasetin içinde olan Deniz Baykal, halkın reyiyle bir türlü iktidar olamayan, hep muhalefette kalan talihsiz bir parti lideri. Müzmin bir hastalığın pençesinde kıvranıp duruyor. ”Koltuk sevdası” hastalığının. Yâ Rab, ne menem bir hastalık bu ki Baykal bize kucak açıyor. Reçeteyi de kendisi yazıyor: “Türbana dost ol, iktidar ol!”

Daha düne kadar başörtüsü için:

“50 yıl önce türban var mıydı? Yeni bir peygamber mi türedi? 50 yıl önce Müslüman yok muydu?”

“Arap, Vahhabi, Abbasi, Emevi İslâm yorumunun Türkiye’ye yönelik projelerin simgesi olarak işbirlikçilerle birlikte Anadolu’da dayattığı yabancı üniformadır” diyen Deniz Baykal siyaset hayatında ter temiz, bembeyaz bir sayfa açtı:

“Kıyafetle siyaset arasında yüzde yüz bire bir bağlılık varsayımı artık geçerli değildir. Önemli olan kıyafet değil, insan... Belli bir örtünme biçimini benimseyen herkes mutlaka belli bir siyasete angaje midir? Genellikle biz böyle anlıyor, kabul ediyoruz, toplum genellikle böyle anlıyor, bizim de böyle anladığımızı düşünüyor. Biz böyle bakmıyoruz. Başörtülü birisi, türbanın ifade ettiğini zannettiği siyasetin dışında yer alabilir. CHP’ye de oy veren türbanlılar vardır. Bizim partililerimizin eşleri arasında türbanlılar vardır. Bu çok doğaldır. Bunda bir mesele yoktur.”

Evet, bu sözler Baykal’a ait. Yıllarca başörtüsünün siyasî bir simge olduğunu söyleyen Baykal, son günlerde bakın ne diyor:

“İnsanları kıyafetlerine göre etiketlememeliyiz. Onların siyaseti konusunda kıyafetinden yola çıkarak bir damga vurmamalıyız.”

Bu ne yaman çelişki Baykal. Daha önceki tutum ve söylemlerinden dolayı günah mı çıkarıyorsun, yoksa “Siyaset menfaat üzerine dönen bir canavardır” sözünü doğrulayan yeni bir örnek daha mı veriyorsun? Ya da -bizim temennîmiz- artık birtakım gerçeklerin farkına vardın. Geç de olsa, başörtüsünü görmezden gelmekle, hatta hak ihlâline alkış tutmakla bir yere varılamayacağını anladın. Ama anlaman gereken birşey daha var:

Sadece CHP çatısı altında değil, üniversitede, devlet dairelerinde ve her yerde başörtüsü kabul görmeli. Bunu açıkça ifade etmeli ve uygulamaya da yansıtmalısın. Aksi halde, zaten son derece şüpheyle karşılanan sözlerine kimse inanmaz ve gülüp geçer.

01.12.2008

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (29.09.2008) - İftar davetinde dinler diyalogu

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Ahmet ARICAN

  Ahmet DURSUN

  Ahmet ÖZDEMİR

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Atike ÖZER

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  H. Hüseyin KEMAL

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  Kemal BENEK

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Osman GÖKMEN

  Raşit YÜCEL

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet BAYRİ

  Saadet TOPUZ

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Umut YAVUZ

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Ümit KIZILTEPE

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır