"Gerçekten" haber verir 21 Şubat 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Avrupa Birliği birleştiriyor

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AB’nin, farklı etnik kökeni, dinî inancı, meslekî birikimi, eğitimi olan toplumun her bireyini birleştirebilecek bir proje olduğunu kaydederek, toplumun her kesiminin AB projesinden birtakım beklentiler içerisinde bulunduğunu ifade etti.

Herkes, AB’den beklenti içinde

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AB’nin, farklı etnik kökeni, dinî inancı, meslekî birikimi, eğitimi olan toplumun her bireyini birleştirebilecek bir proje olduğunu kaydederek, “Herkes AB projesinde kendinden bir şey görebilir. Bugün askeri de, sivili de, Kürdü de, Çerkezi de, Lazı da, Türkmeni de, Alevisi de, Sünnîsi de, Ermenisi de, Musevisi de, Müslümanı da kadını da erkeği de genci de yaşlısı da AB projesinden birtakım beklentiler içerisinde” dedi.

AKP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Ömer Abamor’un, Kandilli Cemile Sultan Korusu’nda verdiği akşam yemeğinde konuşan Egemen Bağış, AKP hükümetinin uluslar arası ilişkiler ve AB politikasına değindi. İktidara geldiklerinde, AB’nin 43 yıllık bir serüven olduğunu belirten Bağış, kendisinin eski Başbakan Adnan Menderes’in 1959’da Avrupa Ekonomik Topluluğu’na yaptığı ilk başvurunun 50. yıl dönümünde AB müzakerelerini üstlendiğini hatırlattı. Hiçbir ülkenin müzakere sürecinin bu kadar sürmediğini ifade eden Bağış, “43 yıl boyunca kimisi gelip bize, ‘AB’nin yolunun Diyarbakır’dan geçtiğini’ söyledi. Kimisi geldi, ‘Bir gün nüfusumuz 70 milyonu aşacak. O zaman ümüklerini sıkacağız’ dedi. Kimisi geldi, ‘AB ince uzun bir yoldur ama sabırlı gitmemiz gerekir’ dedi. Kimisi AB’ye küstü. Kimisi bu süreç içerisinde darbe yaptı. AB’nin bizimle ilişkilerini kesip atmasına sebep oldu” diye konuştu.

Bağış, AB ile müzakerelerin başladığı 2005 yılında Türkiye’nin, İslâm Konferansı Örgütü’nün (İKÖ) Genel Sekreterliğini de üstlendiğini hatırlatarak, Türkiye’nin doğu ve batıyla ilişkilerini aynı anda geliştirebilen ender bir ülke olduğunu kaydetti. Egemen Bağış, AB’nin, farklı etnik kökeni, dinî inancı, meslekî birikimi, eğitimi olan veya olmayan, toplumun her bireyini birleştirebilecek bir proje olduğunu kaydederek, “Herkes AB projesinde kendinden bir şey görebilir. Bugün askeri de, sivili de, Kürdü de, Çerkezi de, Lazı da, Türkmeni de, Alevisi de, Sünnîsi de, Ermenisi de, Musevisi de, Müslümanı da kadını da erkeği de genci de yaşlısı da AB projesinden birtakım beklentiler içerisinde” şeklinde konuştu.

Bu çerçevede muhalefet partileriyle, Anayasal kurumlarla, sivil toplum kuruluşlarıyla, üniversitelerle yakın çalışma ortamına girebilmek için kolları sıvadıklarını söyleyen Bağış, bu süreçte, yerel yönetimlerin AB’de çok önemli olduğunu gördüklerini ifade etti.

21.02.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  TAVİZSİZ İSTİKRAR ÇİZGİSİ

  Genelkurmay GATA’yı savundu

  Soylu: Kirli siyaset istemiyoruz

  MB’den şaşırtan indirim

  FT: Faiz indirimi kararı piyasaları şaşırttı

  Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ameliyat oldu

  Vizede son karar, Alman mahkemesinin

  Avrupa Birliği birleştiriyor

  İsveç’te, Türkiye toplantısı

  Kalkışa hazırlanan uçak elektrik direğine çarptı

  Kulu’da otobüs devrildi: 12 yaralı

  Batıdan Doğuya yardım eli

  Hedef, enerji bağımsızlığı

  2500 dil, yok olmayla karşı karşıya

  Matematikten korkmayın

  Kepler, dünya benzeri gezegenler arayacak

  Liselilerin robotları yarıştı

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır