"Gerçekten" haber verir 21 Şubat 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

Engelleri tek tek aşıp, stadı yaptık

KADİR Has Stadyumunun yapımı ile ilgili bilgiler veren Kayseri Büyükşehir Belediye başkanı Mehmet Özhaseki, Atatürk Spor Kompleksi ve Kadir Has Stadyumu'nun yapım kararını nasıl aldıklarını anlattı.

Kayseri'nin 1950'li yıllarda yapılan stadyumu olduğunu hatırlatan Başkan Mehmet Özhaseki, daha sonraki yıllarda ilavelerin yapıldığı stadın görüntü itibarıyla iyi olmadığını ve beton yığınını andırdığını ifade etti. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nden Kayserispor'a verilmek üzere burayı kiralamak istediğini anlatan Başkan Özhaseki, 'yok' cevabı aldığını anlatarak, "Oysa ben oraya para harcayacaktım. Güzelleştirecektim. Sonra Kayserispor ile Erciyesspor kullanacaktı. Fakat üzülerek söylüyorum. Belediyelere yaklaşım konusunda bazı birimlerde engellemeler oluyor. Bu dönemde biz bunu yaşadık" dedi. Başkan Özhaseki, yaptıkları anlaşma hakkında şu bilgileri verdi:

TÜRKİYE'DE İŞ YAPMAK GERÇEKTEN ÇOK ZOR

"Teklifimizde '75 dönümlük eski stadın yerini bana verin. Siz ne istiyorsanız onu yapayım' dedim. Ucu açık teklifti. Önce o fikre alıştılar. Sonra benden bir sürü iş istediler. Bu stadı istedikleri gibi 7 bin 200 kapasiteli kongre merkezi istediler. Olimpik yüzme havuzu istediler. Kapalı spor salonları ve açık alanlar gibi 10 maddelik bir liste hazırlandı. Benim de hoşuma gitti. Aslında ne kadar lüks, ne kadar iyi bir stat istenirse son gelinen teknolojiyi uygulayacağız. Şehrime güzel tesis kazandıracağımız için hepsini kabul ettik. Benden çok geri ve çok daha ucuz tesisler isteseler ben onları modernleştirmek için uğraşırdım. Anlaşma neticesinde stadyumun yerinin tapusunu aldım. Sonra orayı sattım. O para ile de inşaatları yapmaya başladım. Bugün yüzde 90'lık bölümü bitti. Son aşamaya geldi. İnşallah yakın zamandaki Fenerbahçe maçıyla hizmet vermeye başlayacağız. Ufak tefek kaplama ve aksesuarlarda eksikler var. Bunlar maçın oynanmasını engelleyecek eksikler değil. Zaman içerisinde bunlar tamamlanacaktır." Başkan Özhaseki, stadın yapımı aşamasında birçok engellerin karşısına çıktığını ama bunlara kulak asmayarak, sorunları tek tek aştıklarını anlattı. 'Şimdi Türkiye'de iş yapmak çok zor. İş yapmaya kalktığınızda birçok engelleyen gruplar olacaktır' diyen Özhaseki, kimisinin politik hesaplarla, kimisinin şahsi hesaplardan dolayı, buna hukuku da alet ederek engeller çıkarttıklarını ifade etti.

21.02.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kadir Has Stadı gün sayıyor

  Engelleri tek tek aşıp, stadı yaptık

  Selçuk'a Alman, İtalyan ve İspanyol kulüpleri talip

  Bayan öğretmenin takımı Hatay ikincisi oldu

  Özdilek: Spor yapan beyin çok aktif olur

  TÜRKCELL SÜPER LİG PROGRAMI

  BANK ASYA 1. LİG PROGRAMI

  Potada kupa heyecanı İzmir'de atıyor

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır