09 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Haberler

Darbe anayasası değişmeden sıkıntılar bitmez

Yaşanan sorunlarının temelinde mevcut darbe ürünü anayasanın olduğunu söyleyen Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, “Bu bakımdan, askerlerin sivil mahkemelerde yargılanmasına ilişkin kanun değişikliği bir başlangıç kabul edilmek suretiyle sivil-askeri yargı ayrımına son veren yeni ve sivil bir anayasanın yürürlüğe konması gereklidir” dedi.

Sorunların kaynağı darbe anayasası

MEMUR-SENGenel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Yaşanılan sorunlarının temelinde mevcut darbe ürünü Anayasanın olduğunu belirterek, “Sivil-askeri yargı ayırımına son veren, demokratikleşme ve sivilleşme konusunda toplumun beklentilerini karşılayan yeni ve sivil bir Anayasanın yürürlüğe konması gereklidir” dedi.

Ahmet Gündoğdu, Memur-Sen’in yetkili sendika olması dolayısıyla yaptığı açıklamada, kimi sivil toplum örgütlerinin darbecilerin çarkına su taşıdıklarına dikkat çekerek, “Biz darbe senaryolarına ve darbecilerin çarkına çomak soktuk. Memur-Sen, sivil toplumun öz ve gür sesidir. Memur-Sen, hep özgürlüklerden, kişi hak ve hürriyetlerinden yana taraf oldu, tarafını ve tavrını açıkça dile getirmekten hiç çekinmedi, demokratikleşme ve sivilleşmenin önüne konulan engelleri yıkıp geçti, darbeler, darbeciler, darbeseverler karşısında milli iradeyi esas alarak darbesavar oldu” diye konuştu. Gündemde tartışılan konulara da temas eden Gündoğdu, askerlerin sivil mahkemelerde yargılanmasının önünü açan yasal düzenlemenin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafında onaylanmasını beklediklerini kaydetti. Gündoğdu, yaşanılan sorunlarının temelinde mevcut darbe ürünü Anayasanın olduğunu belirterek, şunları kaydetti: “Bu bakımdan, askerlerin sivil mahkemelerde yargılanmasına ilişkin Kanun değişikliği bir başlangıç kabul edilmek suretiyle sivil-askeri yargı ayırımına son veren, demokratikleşme ve sivilleşme konusunda toplumun beklentilerini karşılayan yeni ve sivil bir anayasanın yürürlüğe konması gereklidir. Yeni ve sivil bir anayasa hazırlanmadığı sürece, kapalı kapılar ardında hazırlanan ve kim tarafından hazırlandığı tespit edilemeyen demokrasi karşıtı eylem planlarının gündemi meşgul etmesinden kurtulma şansımız olmayacaktır.” Askerlerin sivil mahkemede yargılanmasına ilişkin kanun değişikliğinin bir başlangıç kabul edilmesi gerektiğini belirten Gündoğdu, “Bu bir başlangıç kabul edilmek suretiyle sivil-askeri yargı ayrımına son veren demokratikleşme ve sivilleşme konusunda toplumun beklentilerini karşılayan sivil bir anayasanın yürürlüğü konulması gereklidir” dedi.

09.07.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Hükümet susuyor, tepki büyüyor

  TÜRKİYE VE İSLÂM ÂLEMİNE ÇAĞRI

  Bu vahşeti durdurun

  Darbe anayasası değişmeden sıkıntılar bitmez

  3. iddianame 1 ay içinde hazır olacak

  27 yıllık Dev-Yol dâvâsında karar günü

  SGK, belediye polikliniklerinin reçetelerini de ödeyecek

  Hızı azalsa da hâlâ inişteyiz

  Hükümet askerden icazet alıyor

  Ziya Şark Sofrası dünyaya açılacak

  Kuraklık da, yağış da çiftçiyi vurdu

  Aşırı sıcakta sağlığa dikkat!

  Köprü ve otoyollar para bastı

  Rektör kızlarından öğrenme çadırı

  MKE Gazi Fişek Fabrikası’nda patlama

  Atlı karıncadan al haberi

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.