18 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Hak gaspları kabul edilemez

Türkİye Başörtüsüne özgürlük Platformları ve gözlemcileri Konya’da gerçekleştirilen 7. Başörtüsüne Özgürlük Platformları toplantısında bir araya geldi.

100 yakın platform temsilcisi ve gözlemci il temsilcilerin katıldığı toplantının ilk etkinliği 11 Kasım günü Konya Kayalı parkta açılan resim sergisi oldu.

“BU DİYARDA ZULÜM VAR” sloganı altında, başörtüsü zulmü fotoğraflarının ve platformların basın açıklamaları ve gösterilerinde çekilen fotoğrafların sergilendiği sergiye vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. 13 Kasım günü Konevi Kültür Merkezi’nde bir panel gerçekleştirildi.

Panelinin giriş konuşmasını Konya Sivil Toplum Kuruluşları dönem başkanı Lütfü Selvi yaptı. İnançlı kesimin taleplerinin görmezden gelinmeye çalışıldığı ifade eden Selvi, ”Başörtülülere, inançlı insanlara, inançlarını özgürce yaşayabileceği açılımların ne zaman gelecek?” diye sordu.

Türkiye’nin değişik vilayetlerinde başörtüsü eksenli hak ve özgürlükler mücadelesi veren platformlar 7. istişare toplantısını 14 Kasım günü Konya’da gerçekleştirerek şu kararları aldı: ”Başörtüsü Mücadelesi’nin karalılıkla sürdürülmesine dair irade beyan edilmiş olup gasp edilen hak ve özgürlüklerin kayıtsız şartsız iade edilmesi dışında hiçbir seçeneğin kabul edilmeyeceği deklare edilmiştir. Başta başörtüsü olmak üzere temel hak ve özgürlüklere yapılan baskılar bir an önce son bulmalıdır. Sosyal barışı temin etmenin yolu halkımızın inanç ve değerlerini dikkate almaktan geçmektedir. Halkın inanç ve değerlerini dikkate almadan gerçekleştirilecek olan hiç bir girişiminin sonuç alması pratikte mümkün değildir.”

HÜKÜMETE ELEŞTİRİ

Başörtüsü yasağı konusunda iktidarın tutumu eleştirilen sonuç bildirisinde şu görüşler dile getirildi:”Hükümetin hak ve özgürlükler alanının genişletilmesine yönelik her türlü açılımını desteklemekle beraber bu hususta popülist ve konjonktür el davranmamasını ve karalılıkla sonuna kadar gidecek bir tutarlılığı göstermesini bekliyoruz. Husus en ülkemizde kangrene dönüşmüş olan başörtüsü yasağının nihai çözümüne dair bir açılım gerekmektedir. Askeri vesayet ürünü anayasaların halk üzerindeki tahakkümüne son verilerek adil ve özgürlükçü bir anayasanın bir an önce yapılması gerekmektedir. Türkiye Başörtüsü Platformları başta başörtüsü olmak üzere tüm hak ve özgürlük ihlallerine karşı mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir.” Mücadele kararlılığının somut neticesi olarak Kütahya, Afyon ve Bursa’nın periyodik eylem kararı alarak başörtüsü mücadelesine omuz vermeleri memnuniyetle karşılandığı belirtilerek Bir sonraki Türkiye Başörtüsü Platformları buluşması Sakarya’da gerçekleştirileceği belirtildi. BAŞÖRTÜSÜ İÇİN 114’ÜNCÜ BULUŞMA Haftalardır yılmadan usanmadan mücadelelerini kararlılıkla sürdüren Konya İnanç Özgürlükleri Platformu üyelerinin 114’üncü buluşması halktan 500’e yakın kişinin ve 100 civarında platform üyesinin katılımıyla gerçekleştirildi. Ali Eröz’ün sunuculuğunu yaptığı Kayalıpark’taki buluşma Kur-an’ı Kerim 114 sure olan Nas Sürseinin, tilâvetiyle başladı. Başörtüsüne özgürlük platformları üyeleri adına konuşan Kadircan Mendi ise İmam Hatip Liselerinde okuyan öğrencilerin Millî Güvenlik derslerinde başörtülerinin çıkarılmaya zorlandığını ileri sürdü. Heda–Der Konya Şube Başkanı Muammer Durmaz’da istikrarlı mücadelenin devam ettirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

18.11.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Öymen istifa etmezse, CHP gereğini yapmalı

  O VAHŞETİN ÖVÜLMESİ, CHP'NİN İÇYÜZÜNÜ ORTAYA ÇIKARDI

  Başsavcıyı Ergenekon savcıları dinletti

  Gül: Adalete olan inanç zedelenmemeli

  Aksoy: Demokratik açılımı destekliyoruz

  Darbeler, Türkiye’yi ekonomik olarak geriletti

  Parti kapatarak istikrar olmaz

  Devlet projesini AKP yürütüyor

  Basın kartına özel sektörden de indirim geldi

  İmralı’ya 5 mahkûm

  Bir an önce AB’ye girmeliyiz

  Ertürk: Bankalar izah etsin

  Hükümet konağında patlama: 1 ölü, 18 yaralı

  Dörtyol’da eğitime A gribi tatili

  Bakan’ın çocukları domuz gribi oldu

  Hak gaspları kabul edilemez

  Metrobüs zammı mahkeme yolunda

  Diyanet: Para bağışı, kurban yerine geçmez

  KURBANLIK HAYVANA KÖTÜ MUAMELEYE CEZA

  Engelliler, Özürlüler Şûrâsı’ndan çekildi

  Fahri müfettişlerden trafik kazası uyarısı

  Krizde, cinayet ve intiharlar arttı

  Eğitimde kalite AB ile artacak

  Kapıkule’de GDO’lu ürün denetimi sürüyor

  Doğdukları değil doydukları yerdeler

  Hasankeyf’i kurtarma planı hazırlandı

  Nemrut Kayak Merkezi kayakçıları bekliyor

  Belediye binasına silâhlı saldırı

  Kayseri, Venedik gibi olacak

  Büyükşehir Belediyesi’ne 110 bin TL’lik icra takibi

  İslâm bilime öncü oldu

  Atlantis yörüngeye oturdu

  Günde bir elma iyi gelir

  Plâstik kapta yoğurt mayalamayın

  Dayakçı erkeklere fişleme

  3G ile telefon satışları patladı

  Kalp hastalarına “meditasyon” teklifi

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.