28 Ocak 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Arda Avrupa'da yine 1 numara

GALATASARAY'IN milli futbolcusu ve takım kaptanı Arda Turan, dünyada 2009 yılının en popüler aktif futbolcuları anketinde Avrupa kıtasında birinci olurken, dünya sıralamasında ise ikinciliği aldı.

Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu'nun (IFFHS) bu yıl 4. kez düzenlediği ''Dünyada 2009 Yılının En Popüler Aktif Futbolcuları'' anketinde Türkiye'den de 3 futbolcu sıralamada yer aldı. IFFHS'nin, yılın en popüler futbolcusunu seçmek üzere resmi internet sitesinde yaptığı anketin sonuçları açıklandı. Dünya genelinde 6 kıta ve 68 ülkeden halen aktif sporculuk hayatlarını sürdüren toplam 115 futbolcunun bulunduğu listede, Türkiye'den Galatasaraylı Arda Turan ve Bursasporlu Sercan Yıldırım ile Galatasaray'da forma giyen Avustralyalı Harry Kewell da yer aldı.

IFFHS, oylamanın sonuçlarını internet sitesinden açıklarken, dünya genelinde Real CD Espana takımında forma giyen Honduraslı futbolcu Carlos Alberto Pavon 195 bin 182 oyla ilk sırayı alırken, milli futbolcu Arda Turan 91 bin 887 oyla ikinci, Mısırlı Mohamed Aboutreika da 84 bin 470 oyla üçüncü oldu. Arda Turan ayrıca, Avrupa kıtasındaki değerlendirmede anketi açık ara önde tamamlayarak ''En Popüler Futbolcu'' unvanını elde ederken, Galatasaraylı Harry Kewell Okyanusya kıtasında 9 bin 400 oyla ilk sırayı aldı. Bursasporlu Sercan Yıldırım dünya genel sıralanmasında 10 bin 915 oyla 21. olurken, Kewell ise 24.'lükte kaldı.

28.01.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Arda Avrupa'da yine 1 numara

  Centilmen olalım..

  ATLETLERE ZORUNLU ÖDÜL VAR

  Semih-Gökhan Ünal birlikte oynayacak

  Beşiktaş camiasını seçim telâşı sardı

  Platini "5 hakemli" sistemi övdü

  Çin'de oyuncular rüşvetle millî olmuş

  Dos Santos bugün İstanbul'da

  Kupada çeyrek final kuraları bugün çekiliyor

  Ersan İlyasova'nın 11 sayısı Bucks'a yetmedi

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl